Edycja szablonu

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
marioix

Edycja szablonu

Post autor: marioix » 02 czerwca 2006, 08:02

Prosze was o pomoc gdyż w php jestem zielony :D
Mam forum na nowym serwerze i warunkiem jest umieszczenie malej reklamy. <-- daja kod do niej
i chcialbym by ktos pomogl mi w tym. gdzie w jakim pliku w szablonie umieścić ten kod żeby była reklama na forum u goóry )

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 02 czerwca 2006, 12:57

Jeśli ma być na wszystkich podstronach forum to wklejasz ten plik w overall_header.tpl. Jeśli tylko na stronie głównej to w index_body.tpl. Kod wklejasz przed pierwszymi znacznikami <table> Ten znacznik może mieć równieź taką lub podobną postać:

Kod: Zaznacz cały

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" align="center">
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

marioix

Post autor: marioix » 02 czerwca 2006, 15:48

wielkie dzieki ;)

LeviataN

Post autor: LeviataN » 07 czerwca 2006, 12:56

J@ro pisze:Jeśli ma być na wszystkich podstronach forum to wklejasz ten plik w overall_header.tpl. Jeśli tylko na stronie głównej to w index_body.tpl. Kod wklejasz przed pierwszymi znacznikami <table> Ten znacznik może mieć równieź taką lub podobną postać:

Kod: Zaznacz cały

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" align="center">

Witajcie ja jestem wtym wogole lmao wiec sorka ale nierozumiem zebym umiescil jakies logo zamiast tego podstawowego napisu PHPBB to co musze zrobic sorka moze jestem leim ale nierozumiem z tego co napisales wiec prosze napisz :lol:

Witajcie!
Ja jestem w tym w ogóle mało zorientowany (?), więc sorka, ale nierozumiem czegoś...
Co zrobić, żeby umieścić logo zamiast tego podstawowego napisu phpBB, bo nie rozumiem tego napisałeś... :lol:

//Wyedytowany i poprawione, tak by każdy zrozumiał - TrAvIkK

ppawelz

jak zmienić opisy

Post autor: ppawelz » 26 czerwca 2006, 23:18

witam,
wiem że to pytanie bardzo początkując4e ale jak zmienić napisy na stronie tytułowej? adres strony www i logo?

pozdr.
pk

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Re: jak zmienić opisy

Post autor: TrAvIkK » 27 czerwca 2006, 07:00

ppawelz pisze:witam,
wiem że to pytanie bardzo początkując4e ale jak zmienić napisy na stronie tytułowej? adres strony www i logo?

pozdr.
pk
Adres strony?!

Logo możesz zmienić podmieniając swoje logo z plikiem logo_phpBB.gif w katalogu Twojego stylu/images
buu :P

Awatar użytkownika
camel
Kontakt:

Post autor: camel » 27 czerwca 2006, 14:24

Logo tak jak napisł TrAvIkK, a napisy (tytuł forum, itp) zmieniasz w panelu admina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”