Cześć
Wie ktoś może dlaczego mój IE i Firefox nie czyta dobrze strony kodowej na stronie forum?
adres tymczasowy to http://www.roomauction.ca/nadrodze
czy jak wy wchodzicie to widzicie polskie czcionki ok?
z góry dziękuję za pomoc.
Bolek
IE/Firefox nie czytaja strony kodowej ISO :(
-
roomauction
- Kontakt:
-
roomauction
- Kontakt:
-
roomauction
- Kontakt:
Możliwe, choć myślę, że to nie jest problemem. To jest dedykowany serwer i mimo iż fizycznie jest w UK, to mam na nim stronę z polskimi znakami, choćw utf-8...
Wiec stąd moje pytanie:
Czy jest możliwe (zalecane) przekodowanie jakoś całości forum na unicode (UTF-8)?
U mnie wygląda to tak, że stałe elementy (te nieedytowalne tak z założenia) pokazują źle polskie czcionki, a te co sam wpiszę czyli np. opisy do kategorii mają polskie czcionki dobrze.
Z góry dzięki (Thank you from the mountain
)
------------
mały update:
zrobiłem to o co pytałem powyżej, czyli przekonwertowałem wszystko na UTF-8 i czcionki wygladaja ok, ale wyskakuje error:
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at (...) /language/lang_polish/lang_main.php:1) in
(...) /includes/page_header.php on line 479
(...) /includes/page_header.php on line 485
(...) /includes/page_header.php on line 486
rozumiem, że nie mogę wysyłać headersów więcej niż raz, ale we wskazanych miejscach powyżej nie widzę żadnych deklaracji headersów odnośnie strony kodowej. Nawet jeśli to są inne headery - to jak się tego błędu pozbyć?
DZIĘKI!
Wiec stąd moje pytanie:
Czy jest możliwe (zalecane) przekodowanie jakoś całości forum na unicode (UTF-8)?
U mnie wygląda to tak, że stałe elementy (te nieedytowalne tak z założenia) pokazują źle polskie czcionki, a te co sam wpiszę czyli np. opisy do kategorii mają polskie czcionki dobrze.
Z góry dzięki (Thank you from the mountain
------------
mały update:
zrobiłem to o co pytałem powyżej, czyli przekonwertowałem wszystko na UTF-8 i czcionki wygladaja ok, ale wyskakuje error:
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at (...) /language/lang_polish/lang_main.php:1) in
(...) /includes/page_header.php on line 479
(...) /includes/page_header.php on line 485
(...) /includes/page_header.php on line 486
rozumiem, że nie mogę wysyłać headersów więcej niż raz, ale we wskazanych miejscach powyżej nie widzę żadnych deklaracji headersów odnośnie strony kodowej. Nawet jeśli to są inne headery - to jak się tego błędu pozbyć?
DZIĘKI!