Blad podczas tworzenia nowego wątku

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
infouser
Posty: 6
Rejestracja: 25 września 2017, 20:55

Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: infouser » 25 września 2017, 21:41

Witam. Na moim forum podczas tworzenia wątków występuje błąd:
Forbidden

You don't have permission to access /posting.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Dodam że błąd nie występuje za każdym razem, tzn. zależnie od nazwy. W czy może byc problem? Pozdrawiam

vader
Moderator
Posty: 386
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: vader » 25 września 2017, 21:43

U kogo hosting? Jaka wersja phpbb, jaka wersja php, jakie masz zainstalowane dodatki? Zwykły użytkownik czy admin? Przy jakich znakach pojawia się problem?

infouser
Posty: 6
Rejestracja: 25 września 2017, 20:55

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: infouser » 27 września 2017, 14:22

Hosting u Proserwer. Problem rozwiazany, wystarczylo wylaczyc mod_security, ktory blokowal niektore tresci. Mam jeszcze pytanie odnosnie wersji php, bo forum funkcjonuje na php 5.0.4 a hosting oferuje kilka wersji az do 7.0.7. Ktora wersja php jest najlepsza do phpbb3?

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: Aviator » 27 września 2017, 17:50

5.6
7.0 nie współpracuje z phpbb 3.2
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

vader
Moderator
Posty: 386
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: vader » 27 września 2017, 22:00

Aviator, właśnie PHPBB 3.2 wspiera PHP7.0 i taka wersję zalecam. U siebie na forum mam dokładnie 7.0.22 i phpBB 3.2.1

wicy
Posty: 158
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: wicy » 28 września 2017, 09:54

Aviator pisze:7.0 nie współpracuje z phpbb 3.2
A u mnie 3.2.1 śmiga na php 7.0.12 i to całkiem nieźle, szybciej niż na 5.6
_________
forgen.pl

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: Aviator » 28 września 2017, 17:54

To coś mi się pomieszalo , chyba z 3.0 :)
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

infouser
Posty: 6
Rejestracja: 25 września 2017, 20:55

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: infouser » 03 listopada 2017, 08:54

Od wczoraj pojawil sie problem z pisaniem postów i tworzeniem nowych wątków. Wpisujac jakakolwiek treść posta wywala błąd: No route found for "GET /posting.php" (from "http://twojadomena.pl/posting.php?mode=reply&f=5&t=2"). Mod_security jest wylaczony. Gdzie szukac przyczyny?

vader
Moderator
Posty: 386
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: vader » 04 listopada 2017, 10:27

instalowałeś coś ostatnio, zmieniałeś jakieś ustawienia? Sprawdź błędy serwera.

infouser
Posty: 6
Rejestracja: 25 września 2017, 20:55

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: infouser » 06 listopada 2017, 10:19

Brak bledow serwera. Dodawalem ostatnio kod google w overall_header, choc przywrocilem oryginalny plik odswiezylem bufor i blad nie zniknal. Ostatnio zmienialem tez domene, choc nie wiem kiedy ten blad sie zrobil bo dopiero po trzech dniach dostalem wiadomosc ze nie mozna pisac. W ustawieniach serwera na forum zmienilem domene. Moze cos przez ta domene cos sie spiepszylo.

vader
Moderator
Posty: 386
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Blad podczas tworzenia nowego wątku

Post autor: vader » 06 listopada 2017, 18:00

Zazwyczaj taki błąd pojawiał mi się jak miałem złą wersję PHP lub serwer nie działał/nie odpowiadał.

ODPOWIEDZ