Stworzyłem sobie małe forum. Całośc postawiłem na darmowym hostingu cba, a co za tym idzie tutaj jest cała strona 1ssz.cba.pl
Wykupiłem sobie 1ssz.pl. W ustawieniach podpiąłem alias (po wpisaniu 1ssz.pl wskakuje strona z 1ssz.cba.pl)
Teraz problemy (te które rzuciły mi sie w oczy):
1. Po zalogowaniu na 1ssz.cba.pl i kliknieciu "zapamiętaj mnie w tej sesji" po wyjsciu i ponownym włączeniu strony jestem zalogowany. Czyli tak ma byc. Natomiast po wejsciu na 1ssz.pl, zalogowaniu sie, zaznaczeniu "zapamietaj mnie", wyjsciu i ponownym wejsciu znowu musze sie zalogować. Nie zapamietuje (cos z baza danych?)
2. Druga zdecydowanie wazniejsza dla mnie sprawa. Po zalogowaniu sie jako uzytkownik na forum pojawia sie zainstalowane forum ajax chat. I teraz tak... Wchadzac przez 1ssz.cba.pl bez problemu piszemy, klikamy ENTER i wiadomosc ukazuje sie w okienku rozmowy natomiast jesli wejdziemy przez 1ssz.pl to po wpisaniu wiadomosci i kliknieciu ENTER nic sie nie dzieje. Wiadomosc nie pokazuje sie w okienku rozmow.
Czemu ?
Dodam, ze jestem średnio zaawansowany jesli chpdzi o tworzenie forum i pierwszy raz spotkałem sie z takim problemem.
Byłbym wdzieczny za jakąś instrukcje, podpowiedz, jakakolwiek pomoc aby po wejsciu na 1ssz.pl wszystko działało poprawnie.
Pozdrawiam!
Ferni