Po podpięciu aliasu czat nie działa

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
Ferni3521

Po podpięciu aliasu czat nie działa

Post autor: Ferni3521 » 04 maja 2017, 18:21

Cześć!
Stworzyłem sobie małe forum. Całośc postawiłem na darmowym hostingu cba, a co za tym idzie tutaj jest cała strona 1ssz.cba.pl
Wykupiłem sobie 1ssz.pl. W ustawieniach podpiąłem alias (po wpisaniu 1ssz.pl wskakuje strona z 1ssz.cba.pl)

Teraz problemy (te które rzuciły mi sie w oczy):

1. Po zalogowaniu na 1ssz.cba.pl i kliknieciu "zapamiętaj mnie w tej sesji" po wyjsciu i ponownym włączeniu strony jestem zalogowany. Czyli tak ma byc. Natomiast po wejsciu na 1ssz.pl, zalogowaniu sie, zaznaczeniu "zapamietaj mnie", wyjsciu i ponownym wejsciu znowu musze sie zalogować. Nie zapamietuje (cos z baza danych?)

2. Druga zdecydowanie wazniejsza dla mnie sprawa. Po zalogowaniu sie jako uzytkownik na forum pojawia sie zainstalowane forum ajax chat. I teraz tak... Wchadzac przez 1ssz.cba.pl bez problemu piszemy, klikamy ENTER i wiadomosc ukazuje sie w okienku rozmowy natomiast jesli wejdziemy przez 1ssz.pl to po wpisaniu wiadomosci i kliknieciu ENTER nic sie nie dzieje. Wiadomosc nie pokazuje sie w okienku rozmow.
Czemu ?

Dodam, ze jestem średnio zaawansowany jesli chpdzi o tworzenie forum i pierwszy raz spotkałem sie z takim problemem.
Byłbym wdzieczny za jakąś instrukcje, podpowiedz, jakakolwiek pomoc aby po wejsciu na 1ssz.pl wszystko działało poprawnie.

Pozdrawiam!
Ferni ;)

Aviator
Administrator

Re: Po podpięciu aliasu czat nie działa

Post autor: Aviator » 04 maja 2017, 22:31

Źle ustawione ciasteczka, nazwa serwera itp. przeszukaj forum.

Ferni3521

Post autor: Ferni3521 » 05 maja 2017, 11:24

No okej :D
A jest opcja, zebys powiedział mi gdzie konkretnie mam zerknąć?
Tak jak napisałem, TYLKO podpiałem alias w panelu na CBA. Nic wiecej nie ustawiałem, na swoim forum również.
W którym miejscu w PA na forum mam wprowadzic zmiany ?

Nie miałem z tym nigdy doczynienia (nie było potrzeby sie w to zagłebiac)
Pozdrawiam!

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 05 maja 2017, 15:20

Kolego trzeba się nauczyć własne forum administrowac użyj wyszukiwarki i Google i podejmij pierwsze działania w kierunku ustawienia ciasteczek..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Użytkowanie”