SEO PREMOD

Forum przeznaczone dla osób poszukujących rozszerzeń do phpBB 3.1.x. oraz ich polskich lokalizacji.
Fonari
Posty: 13
Rejestracja: 14 kwietnia 2015, 17:07

SEO PREMOD

Post autor: Fonari » 03 maja 2015, 11:09

Witam,

jest gdzieś wzmianka o SEO PREMODZIE na 3.1.3? Znalazłem wersje beta SEO MAPY, ale nie słyszałem nic o przyjaznych linkach :c
Widziałem stronę w 3.1.3 z ogromną ilością rozszerzeń wraz z SEO, jeżeli kogoś będzie interesować to podeślę. W stopce był odnośnik do php-seo więc już sam nie wiem. Mam nadzieję, że Seo pojawi się dość szybko i pojawi się więcej szablonów.

Fonari
Posty: 13
Rejestracja: 14 kwietnia 2015, 17:07

Re: SEO PREMOD

Post autor: Fonari » 05 maja 2015, 13:24

Jeżeli kogoś interesuję i jest w stanie to sprawdzić to proszę: Ultimate SEO URL Ext - https://github.com/phpBBSEO/usu

dawidm86
Posty: 8
Rejestracja: 05 maja 2015, 14:06
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: SEO PREMOD

Post autor: dawidm86 » 05 maja 2015, 14:12

Tez mam zainstalowany od paru dni phpbb3.1 i potrzebuję jakiegoś rozszerzenia (dodatku) aby stworzyć po 1)
przyjazne linki
po 2) konfigurować dla każdej kategorii/podstrony indywidualne Title i Description

Czy jest ktoś w stanie mi powiedziec jakie dwa dodatki dla wersji 3.1.3 są na ten czas dostepne? przglądnąłem dużo (zwłaszcza zagranicznych) tematów i same wersje beta albo jakiś syf nie działający z najnowszą wersją 3.1.3 - nie rozumiem tez że wersja 3.1 jest już tak dawno na rynku a do tej pory nie ma tak podstawowych wtyczek? oczywiście jeśli są z tym jakieś problemy to prosze o info, nie chcę aby moja wypowiedź wyglądała roszczeniowo... tylko zastanawiam się nad przyczyną braku tak fundamentalnych wtyczek. :?

Fonari
Posty: 13
Rejestracja: 14 kwietnia 2015, 17:07

Re: SEO PREMOD

Post autor: Fonari » 05 maja 2015, 17:52

Najbardziej bawi mnie, że SEO SITEMAP już w sumie jest, a SEO URL/TITLE jak nie widać tak nie widać. Ciekawi mnie ta paczka, którą znalazłem na phpbb.com i wcześniej podałem linka. Jeżeli nie będzie odważnych to postaram się może w weekend to ogarnąć. Jednak nikt nie daje w poważnym temacie linka do gówien w szczególności, że znalazłem już fora 3.1.x z SEO URL

dawidm86
Posty: 8
Rejestracja: 05 maja 2015, 14:06
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: SEO PREMOD

Post autor: dawidm86 » 05 maja 2015, 20:24

Możesz podesłać adres takiego forum z seo urls?
Może ktoś sobie coś stworzył na własny użytek?

Fonari
Posty: 13
Rejestracja: 14 kwietnia 2015, 17:07

Re: SEO PREMOD

Post autor: Fonari » 06 maja 2015, 08:06

Link do takiego forum podam Ci później.

A tutaj podaje linka do seo url z sitemapa w wersji deweloperkiej https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2288486

Nie było tam aktualizacji od szmatu czasu, ale na demie jego forun wszystko dziala. Zastawia mnie tylko kurde czy aby na pewno to seo url są potrzebne

Fonari
Posty: 13
Rejestracja: 14 kwietnia 2015, 17:07

Re: SEO PREMOD

Post autor: Fonari » 06 maja 2015, 13:50

A tutaj masz tą stronkę: http://phpbbextension.altervista.org/

Gościu ma pełno wgranych rozszerzeń wraz z seo!

@Nie instaluj tego co podałem wyżej (wersji deweloperskiej). Co prawda zmieniła linki na przyjazne jednak nie przekierowuje odpowiednio.

dawidm86
Posty: 8
Rejestracja: 05 maja 2015, 14:06
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: SEO PREMOD

Post autor: dawidm86 » 07 maja 2015, 16:16

Czyli jednak to co podałeś tutaj viewtopic.php?f=122&t=17038 nie śmiga jak należy?

Fonari
Posty: 13
Rejestracja: 14 kwietnia 2015, 17:07

Re: SEO PREMOD

Post autor: Fonari » 07 maja 2015, 16:51

https://github.com/phpBBSEO/usu - to śmiga aż miło, wszystko działa i przekierowuje. Takie folderki stwórz i wrzuć /ext/phpbbseo/usu

dawidm86
Posty: 8
Rejestracja: 05 maja 2015, 14:06
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: SEO PREMOD

Post autor: dawidm86 » 07 maja 2015, 21:35

Witam ponownie, niestety mam taki oto problem:
No route found for "GET

jak to rozwiązać? :(
z góry dziękuję!


AKTUALIZACJA

OK działa, ręcznie podmieniłem treść .htaccess - skopiowałem z zakładki Server Config w panelu admina i wkleiłem na serwerze do swojego .htaccess

dawidm86
Posty: 8
Rejestracja: 05 maja 2015, 14:06
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: SEO PREMOD

Post autor: dawidm86 » 07 maja 2015, 23:02

Mam jeszcze tylko pytanie jak ustawić (w ktorym miejscu) opcję aby nie tworzyły się URLe typu topic5.html dla nowych tematów a cała nazwa danego tematu?

dawidm86
Posty: 8
Rejestracja: 05 maja 2015, 14:06
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: SEO PREMOD

Post autor: dawidm86 » 08 maja 2015, 18:05

Ok poradzilem sobie - musialem wybrac reset ustawień w zakładce tej wtyczki.

Paweł_Z750
Posty: 4
Rejestracja: 17 listopada 2015, 10:13

Re: SEO PREMOD

Post autor: Paweł_Z750 » 19 listopada 2015, 10:56

dawidm86 pisze:Ok poradzilem sobie - musialem wybrac reset ustawień w zakładce tej wtyczki.
Możesz wskazać gdzie szukać tego resetu bo mam dokładnie taką samą sytuacje

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: SEO PREMOD

Post autor: Aviator » 19 listopada 2015, 18:04

Paweł_Z750 pisze:Możesz wskazać gdzie szukać tego resetu bo mam dokładnie taką samą sytuacje
Pierwszy raz słyszę o przycisku RESET w USU.
Reset to jedynie usunięcie danych z folderu CACHE-USU wyłączenie moda i skonfigurowanie go na nowo i oczywiście zmiany w pliku htaccess
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

dawidm86
Posty: 8
Rejestracja: 05 maja 2015, 14:06
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: SEO PREMOD

Post autor: dawidm86 » 22 listopada 2015, 20:19

Wchodzisz w zakładkę PHPBB SEO, następnie URL synchronization>• Reset all topic URLs

ODPOWIEDZ