[mChat] Licencja

Pomoc w przypadku kłopotów z rozszerzeniami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy rozszerzenia, której dotyczy problem. Dla rozszerzenia phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Userr
Posty: 24
Rejestracja: 19 stycznia 2016, 16:38

[mChat] Licencja

Post autor: Userr » 22 stycznia 2016, 11:32

Chciałbym zmienić wygląd mChata - czcionki, kolory, itd. oraz żeby było widoczny same okienko mChata bez żadnych informacji typu:
“OK Autoupdate every 10 seconds • Use sound? RMcGirr83 © dmzx”
“Who is chatting
No one is chatting based on users active over the past 5 minutes
Refreshes every 30 seconds

Legend: Administrators, Global moderators“
czy takie zmiany nie będą jakoś sprzeczne z licencją (lub z warunkami na których autor mChata go udostępnia) na której jest wypuszczony mChat?

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [mChat] Licencja

Post autor: Aviator » 22 stycznia 2016, 16:49

Nie tolerojuemy usuwania podpisu autora.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

travel
Posty: 265
Rejestracja: 21 stycznia 2012, 12:38
Lokalizacja: phpBB 3.2

Re: [mChat] Licencja

Post autor: travel » 22 stycznia 2016, 18:36

Userr pisze:Chciałbym zmienić wygląd mChata - czcionki, kolory, itd. oraz żeby było widoczny same okienko mChata bez żadnych informacji typu:
“OK Autoupdate every 10 seconds • Use sound? RMcGirr83 © dmzx”
Pobierasz bezpłatnie, korzystasz.
Poprzez zachowanie takich informacji w pewnych sensie wspierasz autorów rozszerzenia.
Chyba, że jesteś w stanie zbudować takie rozszerzenie od początku?
Userr pisze:czy takie zmiany nie będą jakoś sprzeczne z licencją (lub z warunkami na których autor mChata go udostępnia) na której jest wypuszczony mChat?
Przy zmianie czcionki, kolorów - nie ma problemu.

Userr
Posty: 24
Rejestracja: 19 stycznia 2016, 16:38

Re: [mChat] Licencja

Post autor: Userr » 23 stycznia 2016, 11:32

Aviator pisze:Nie tolerojuemy usuwania podpisu autora.
I słusznie, autor włożył dużo wysiłku w napisanie rozszerzenia, a poza tym jest to jego własność, więc jego podpis powinien tam być (chodziło mi bardziej o usunięcie tego: "“OK Autoupdate every 10 seconds • Use sound?").

Nie chcę usuwać podpisu, ale czy można przesunąć go w inne miejsce? Domyślnie jest on pod przyciskami Send, Smilies, BBCodes, a chciałbym, żeby był obok nich - czy takie coś jest akceptowalne, czy też podpis powinien zostać tam gdzie jest?

Userr
Posty: 24
Rejestracja: 19 stycznia 2016, 16:38

Re: [mChat] Licencja

Post autor: Userr » 23 stycznia 2016, 11:39

travel pisze:Przy zmianie czcionki, kolorów - nie ma problemu.
Jaką jest najlepszy sposób na taką edycję wyglądu rozszerzenia? Edytować plik ze stylami rozszerzenia (w tym przypadku mchat.css)?

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [mChat] Licencja

Post autor: Aviator » 24 stycznia 2016, 02:02

Myślę że byłoby w porządku to co napisałeś nawet możesz przenieść do stopki forum autorów modyfikacji, ale żeby było wiadomo od jakiego moda jest dany autor.
Userr pisze:
travel pisze:Przy zmianie czcionki, kolorów - nie ma problemu.
Jaką jest najlepszy sposób na taką edycję wyglądu rozszerzenia? Edytować plik ze stylami rozszerzenia (w tym przypadku mchat.css)?
Tak, ale z tego co pamiętam mchat pobiera nie które klasy ze stylu głównego także byś musiał stworzyć nowe klasy.
Ale wyjdzie to w praniu.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Userr
Posty: 24
Rejestracja: 19 stycznia 2016, 16:38

Re: [mChat] Licencja

Post autor: Userr » 24 stycznia 2016, 12:24

Aviator pisze:Myślę że byłoby w porządku to co napisałeś nawet możesz przenieść do stopki forum autorów modyfikacji, ale żeby było wiadomo od jakiego moda jest dany autor.
Zakładając, że umieszczę autora modyfikacji w stopce, to czy może to być w stopce forum, gdy forum jest w subdomenie, a rozszerzenie przeniesione na stronę główną? Czy też wtedy powinno się dać autora modyfikacji w stopce strony głównej?

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [mChat] Licencja

Post autor: Aviator » 24 stycznia 2016, 12:35

Też.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

ODPOWIEDZ