Dwa błędy mchat

Pomoc w przypadku kłopotów z rozszerzeniami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy rozszerzenia, której dotyczy problem. Dla rozszerzenia phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

CasTroll

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 08 marca 2015, 14:21

Dwa błędy mchat

Post21 grudnia 2015, 15:42

Witam.
Zainstalowałem dziś na swoim forum www.awangardagroup.pl mchat i posiada on dwa (na razie tyle znalazłem) błędy, z którymi może mi pomożecie.

Pierwszy - po wysłaniu wiadomości przez kogokolwiek, czat nie wyświetla emotek ani awatarów, a dopiero po odświeżeniu strony. Wygląda to tak:

Obrazek

PS. Jednak niektórych awatarów nie wyświetla wcale.


Problem drugi - gdy na liście czatujacych kliknę na czyiś nick, trafiam na stronę z ERROR 404. Dlaczego?

Proszę o pomoc :(
Offline

vader

  • Posty: 340
  • Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Dwa błędy mchat

Post22 grudnia 2015, 13:11

Problem z emotiknami, mam nadzieję, że znasz wystarczająco ang:

For phpBB 3.1 you need to 'enable URL rewriting'. Open your forum ACP, under General look under the Server Configuration section, then select Server Settings. In the Path Settings section change 'enable URL rewriting' from No to Yes. That will fix your issue with the smilies.
Offline

CasTroll

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 08 marca 2015, 14:21

Re: Dwa błędy mchat

Post22 grudnia 2015, 16:29

Działa, wielkie dzięki! :)

Wróć do Pomoc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron