Witam, w tabelach wyszukiwarki nagromadziło się zbyt wiele rekordów: w phpbb_search_wordlist jest ich prawie 400 tysiecy, a w _wordmatch ponad pół miliona. Czy mogę odnowić te tabele w prosty sposób, np. kasując całą ich zwartość oraz wyłączając i włączając ponownie wykukiwarkę w ACP ? Oczywiśćie tym razem podam nieco słabsze warunki na wordmatch. Do tej pory mialem maksymalną liczbę słów kluczowych 10 oraz czas przechowoywania wyników 600. W samym mechanizmie wyszukiwania miałem przy native fulltext: minimalną ilość indeksowanych znaków 7, maksymalną 15, a prog popularności 5 %. Takie ustawienia mogły dobrze dzialać jakiś czas, lecz moje forum zbiera posty od lat i nie mamy żadnego czyszczenia (prunning), bo te stare teksty są istotne. Zależy mi też, żeby były przeszukiwane. Forum ma przy 200 tysiacach tematów ponad pół miliona postów. Jest ono poświecone pewnej chorobie i właściwie zależy mi na wyszukiwaniu tylko tych specjalistycznych termniow medycznych oraz nazw leków, etc.
Jak najławiej pozbyć się obecnego balastu i zregenerować caly mechanizm?
regeneracja wyszukiwarki
Re: regeneracja wyszukiwarki
Nie wiem także, czy lepszy byłby sphinx fulltext, czy mysql fulltext. Forum leci oczywiście na mysql-u.
Re: regeneracja wyszukiwarki
google podaje dla "reset search wordlist site:phpbb.com" stronę https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=1100865 ale zupełnie jej nie rozumiem. Nie wiem jak on to w 2008 roku zrobił:
Czy ktoś może mi pomóc ?
Niczego rozsądnego nowszego nie znalazłem. Nie chce mi się wierzyć, żeby nikt nie zmierzył się jeszcze z problemem zbyt dużych tabel wordlist i wordmatch.Fixed it by simply making the search_wordmatch table then running the indexing in the administration. Had to delete then remake both of them, but it works now!
Czy ktoś może mi pomóc ?