Problem z panelem administratora

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.1.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Ania-Ania

Problem z panelem administratora

Post autor: Ania-Ania » 29 czerwca 2016, 17:10

Nie wiem czy aby to dobry dział... początkowo sprawdziłam w szukaj, ale nie znalazłam... ale do sprawy... mam założone forum... od jakiegoś czasu (z dwa tygodnie) nie logowałam się jako Administrator... Do tej pory wszystko działało bez przeszkód... Wczoraj się zalogowałam i sytuacja wygląda tak. Logowanie przebiega bez problemu. Po zalogowaniu jako administrator mogę pisać posty, zresztą jako gość też to mozna robić... Niby wszystko OK. Ale... gdy klikam w "panel administracyjny" to wyrzuca mi błąd jak na screenie... I teraz pytanie, bo forum jest utrzymywane na serwerze nazwa.pl Napisałam do nich czy mieli awarię... Odpowiedzieli, że nie... Nie wiem co i jak mam zrobić (nie jestem zbyt dobra w te klocki). Można jakoś odpalić ten panel? Nie chciałabym robć reinstalacji forum, po uprzednim jego usunięciu i utracić zapisane tam posty... Nie wiem a może wgrać nowe i skopiować bazę danych? Ale czy to nie przeniesie "błędu" Proszę o pomoc... bo mam jeszcze drugie forum na tym samym hostingu lecz inna domena i tematyka forum i tam wszytko działa (inna baza,inny katalog). Da się to jakoś uratować?
Załączniki
informacja z forum a2012.com.pl.png
(33.45 KiB) Pobrany 3754 razy

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator

Re: Problem z panelem administratora

Post autor: Zyleta » 30 czerwca 2016, 07:12

Komunikat informuje, że nie znaleziono takiej ścieżki.. być może coś się skopało w Twoich plikach.
Sprawdź (przez ftp), czy posiadasz tam w folderze z tym forum katalog adm, a najlepiej, pobierz czystą instalację phpbb w wersji z której korzystasz i skopiuj w to miejsce TYLKO katalog adm (z zamianą plików oczywiście) i spróbuj ponownie wejść do panelu.

Ania-Ania

Post autor: Ania-Ania » 30 czerwca 2016, 09:52

Spróbuję, dzięki za szybka pomoc... jak rezultat będzie pozytywny... to napiszę, a mam nadzieje, że takowy będzie... :D

Ania-Ania

Post autor: Ania-Ania » 30 czerwca 2016, 10:27

Sukces... pomogło...skopiowałam cały plik admin i wszystko śmiga... przy okazji wcześniejszy plik admin wycięło w ogóle... nie było go... z tym iz doszłam że nazwa coś tam przenosiła na inne serwery, dodatkowo uruchamiała jakiegoś linuxa (znalazłam mail z wczoraj wieczora od nich w spamie) i przypuszczam, że to pokłosie tych działań, choć w oficjalnym mailu było,że oni nic... :D Ale najważniejsze jest że już wszystko działa i problem rozwiązany...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Użytkowanie”