Zablokowanie statystyk i ilości zalogowanych

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.1.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
pojkon

Zablokowanie statystyk i ilości zalogowanych

Post autor: pojkon » 21 września 2015, 13:20

Pod zakładkami na forum widnieją takie informacje jak ilość zalogowanych, ilość zarejestrowanych, ilość postów itp. itd. Jak to wyłączyć by w ogóle tego nie było?

PHPBB 3.0.12 z motywem Artodia Black (Green)

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator

Re: Zablokowanie statystyk i ilości zalogowanych

Post autor: Zyleta » 21 września 2015, 14:29

Nie wiem dokładnie jak jest zbudowany ten styl, ale wystarczy usunąć prawdopodobnie z pliku index_body.html część zbudowaną mniej więcej tak (wzięte z innego stylu.. albo z prosilvera, sam już nie wiem, mam bałagan w tym u siebie na kompie, bo dawno nie korzystałem z 3.0.12 :D):

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF NEWEST_USER -->
	<h3>{L_STATISTICS}</h3>
	<p>{TOTAL_POSTS} &bull; {TOTAL_TOPICS} &bull; {TOTAL_USERS} &bull; {NEWEST_USER}</p>
<!-- ENDIF -->
Ogólnie, chodzi o statystyki?

Jeśli chodzi też o to kto jest online, legendę rang i ogólnie ten cały element, gdzie są te informacje umieszczone, to usuń całego diva, w momencie gdzie się zaczyna aż do jego zamknięcia, gdzie w klasie będzie miał zapis "panel stats" (tj. <div class="panel stats">...</div> - sam div będzie bardziej rozbudowany, prawdopodobnie, a w miejscu kropek mogą być zagnieżdżone inne divy, ale Ciebie będzie interesował fragment "podświetlony" w programie, o ile używasz notepad++, który zaznaczy Ci cały ten jeden element)

pojkon

Post autor: pojkon » 21 września 2015, 19:05

Dosłownie miodem odpowiedź oblana. Dziękuję za szybką i konkretną poradę. W elektrodzie wątek był by już w koszu. :mrgreen:

pojkon

Post autor: pojkon » 22 września 2015, 12:42

Wczoraj próbowałem coś pokombinować i niestety ale nie znalazłem pliku index_body.html. Nie ma takiego nigdzie a przekopałem wszystko.

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator

Post autor: Zyleta » 22 września 2015, 15:13

Pobrałem i znalazłem, widocznie źle szukałeś ;) W folderze Twojego stylu, jest folder template i tam index_body.html. Sprawdź jeszcze raz :)
Jak nie będzie, to zobacz z jakiego stylu dziedziczy Twój styl (prawdopodobnie będzie to prosilver, albo artodia black oryginalne, nie ten zielony) i wtedy w tamtych plikach od tamtego stylu znajdź i usuń to co podałem wyżej :)

To, z jakiego stylu dziedziczy, znajdziesz w panelu administracyjnym w zakładce styli, chyba w ustawieniach Twojego stylu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Użytkowanie”