Witam
Posiadam forum na skryptach PHPBB 3.1.5. Używam stylu prosilver z kilkoma moimi modyfikacjami. Co udało mi się ustalić to w tej wersji skrypty automatycznie rozpoznają czy wejście było z urządzenia mobilnego i modyfikują to co jest wyświetlane (przykładowo przez telefon brak "Site_description" oraz "Site_logo_img). Działa to wyśmienicie. Z moich modyfikacji obok site_logo dodałem avatar użytkownika. Niestety w wersji mobilnej wyświetlanei strony z avatarem się trochę to rozjeżdża i chciałbym go nie wyświetlać lub zmniejszyć rozmiar. I teraz moje pytanie, jaką zmienną (parametr) musiałbym sprawdzić, aby odróżnić urządzenie mobilne (smartfon) od PC.
Jeśli moje pytanie założyłem w złym dziale to z góry przepraszam
PHPbb 3.1.5 Detekcja urządzeń mobilnych
Re: PHPbb 3.1.5 Detekcja urządzeń mobilnych
Dany kod umieszczasz w odpowiednim pliku stylu css, a wygląda to w ten sposób, że umieszczasz coś w tym stylu:
W miejsce "xyz" wstawiasz odpowiednią wartość szerokości, do jakiej dany kod będzie odpowiadał (phpbb 3.1.x zmienia bodajże przy szerokości 700px na wersję mobilną - responsive.css, jeśli tyle Ci wystarczy, to prawdopodobnie starczy, abyś swój kod z tego avataru umieścił właśnie w pliku responsive.css i albo zmienił tam jego wielkość, umiejscowienie, albo po prostu wyświetlanie - żeby się nie wyświetlało w ogóle)
Kod: Zaznacz cały
@media only screen and (max-width: xyz), only screen and (max-device-width: xyz) {
Tu Twój kod, który będzie wyświetlany tylko na ekranach o rozdzielczości xyz i mniejszych, np. .avatar { display: none }
}