Witam,
włączyłem ręczną aktywację konta użytkownika przez Administratora, chciałbym jednak przed aktywacją konta sprawdzić wypełnione w formularzu rejestracyjnym dane. Szukałem, ale nie udało mi się znaleźć takiej opcji, dopiero po aktywacji jest dostępny Profil użytkownika.
Jednym z pól ma być "kod_aktywacyjny", który chcę przekazać użytkownikom w formie papierowej, przy rejestracji będą musieli podać go na formularzu rejestracyjnym. Z polem kod_aktywacyjny (z jego wartością) ma być powiązane drugie pole - "nr" (dla pola "nr" jest dedykowany "kod_aktywacyjny"). Chciałbym weryfikować poprawność obu tych pól najprościej jak się da, czyli ręcznie porównać dane w nieaktywnym jeszcze profilu użytkownika.
Pewnie jest jakaś inna metoda na uzyskanie wspomnianej funkcjonalności, mam tu na myśli np. modyfikację zapytań SQL, ale w tym względzie nie mam dużego doświadczenia, a nie chciałbym czegoś popsuć:)... chyba że będzie naprawdę prosto;)
Korzystając z ewentualnego skryptu nie chciałbym jednak równocześnie zabrać sobie możliwości ręcznej aktywacji użytkowników.
Ktoś ma jakieś wskazówki?
Weryfikacja danych profilu przed aktywacją użytkownika
-
bodziokrakow
-
bodziokrakow
Re: Weryfikacja danych profilu przed aktywacją użytkownika
Poradziłem sobie, musiał to być jakiś chwilowy problem, bo można jednak zobaczyć profil użytkownika, który nie jest jeszcze aktywowany (polecenie Wybierz formularz: Profil).