Wyświetlanie najnowszego użytkownika.

Dyskusje odnośnie pomostów oraz integracji phpBB 3.0.x z systemami zarządzania treścią (CMS).
Bloody
Posty: 4
Rejestracja: 28 kwietnia 2014, 21:42

Wyświetlanie najnowszego użytkownika.

Post autor: Bloody » 20 sierpnia 2014, 23:29

Witam,

Połączyłem własną stronę z forum phpbb 3.0.12 i wszystko działa jak należy z wyjątkiem wyświetlania najnowszego użytkownika. Po rejestracji przez własną stronę, na forum nie zmienia się najnowszy użytkownik. W której tabeli bazy danych przechowywana jest ta wartość lub na jakiej podstawie jest to wyświetlane. Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem.

Z góry dzięki za pomoc.

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: Wyświetlanie najnowszego użytkownika.

Post autor: jaroslw » 21 sierpnia 2014, 09:58

W tabeli phpbb_config, wiersze newest_user_id oraz newest_username.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Bloody
Posty: 4
Rejestracja: 28 kwietnia 2014, 21:42

Re: Wyświetlanie najnowszego użytkownika.

Post autor: Bloody » 21 sierpnia 2014, 12:12

W tabeli phpbb_config mam tylko 3 wiersze: config_name, config_value i is_dynamic.

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: Wyświetlanie najnowszego użytkownika.

Post autor: jaroslw » 21 sierpnia 2014, 13:08

Takie masz trzy kolumny. Jeśli dobrze przyjrzysz się zawartości tabeli, to znajdziesz dwa wiersze gdzie config_name = newest_user_id oraz config_name = newest_username. Twój skrypt musi aktualizować config_value dla tych dwóch wierszy.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Bloody
Posty: 4
Rejestracja: 28 kwietnia 2014, 21:42

Re: Wyświetlanie najnowszego użytkownika.

Post autor: Bloody » 21 sierpnia 2014, 20:23

O Boże, aż sam się nie mogę nadziwić swojej głupocie. Spojrzałem tylko na pierwszą stronę, a te rekordy były troszkę dalej. Tak to jest jak się robi coś na szybko. Dzięki wielkie za pomoc!

Zablokowany