Pomoc przy indeksowaniu i pozycjonowaniu
Pomoc przy indeksowaniu i pozycjonowaniu
Jakiś czas męczę się z tym i nic nie idzie tak jak bym chciał :/ We wszystkich poradnikach piszą co to jest indeksowanie, robale indeksujące itp. Nigdzie jednak nie doczytałem się jakiegoś"przepisu" jak zaistnieć w przeglądarce, nie mówię tu o pierwszej 10 może wreszcie ktoś się przełamie i opisze co zrobić w pierwszej kolejności.
Re: Pomoc przy indeksowaniu i pozycjonowaniu
Ja to się nawet nie przełamałem żeby to przeczytać.może wreszcie ktoś się przełamie i opisze
http://www.web-marketing.pl/pozycjonowanie-stron/
dlaczego? nie ma dużo do czytania 3/4 strony to komentarze
Temat był już wielokrotnie poruszany, nawet na tym forum. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.
wielokrotnie jest poruszony, ale nigdzie nie ma podstaw, co należy zrobić na samym początku i co zrobić jak już poprzednią rzecz się zrobiło. Nie chodzi oto by ktoś zrobił to za mnie, tylko żeby mi to wytłumaczył co i jak. Wtedy będę szczęśliwy i odczepię się od tego tematu. Chyba to forum jest właśnie od tego.
Nie przeglądarek, a wyszukiwarek.Dares pisze:Pozycjonowanie do przede wszystkim wpisanie witryny do wielu katalogów, przeglądarek, wymiana linkami, powtarzające się słowa kluczowe w treści witryny itp..
Mam wrażenie, że wiele osób zapomina o najważniejszym, a mianowicie ciekawej tematyce i wartościowej treści, która przyciągnie użytkowników. Bez tego, choćby wydać krocie na pozycjonowanie i tak nie osiągnie się sukcesu, jeśli nie posiadamy tego czegoś, co zatrzyma użytkownika właśnie na naszej witrynie.
no to to chyba najważniejsze i chyba tak oczywiste , że nie ma sensu czegoś tworzyć jeśli nie będzie przydatne
Widziałem już wiele witryn, które nie miały żadnej wartościowej treści, a ich autorzy próbowali je usilnie wypozycjonować. Oczywiście da się, ale będzie to krótkotrwały efekt.
A jeżeli nie będę robił kompletnie nic w kierunku promowania forum to jeśli będzie ono miało jakieś niepowtarzalne, wzbudzające zainteresowanie tematy to w końcu sama znajdzie się na czołowych pozycjach google?
Za kilka lat jest to możliwe, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Unikalna treść jest bardzo pomocna nawet przy pozycjonowaniu. Warto na początku zająć się regulanrym pozycjonowaniem, aby zdobyć użytkowników. Dalej, jeśli witryna się im sposoba, będzie o wiele łatwiej.
Napotkałem na pewną rzecz której nie mogę pojąć.
Jak wchodzę w PA w zakładkę "boty" to tam jest :
Jak wchodzę w PA w zakładkę "boty" to tam jest :
O czym mnie to informuje? O tym że strona była indeksowana? Tyle że jak wchodzę w google to dalej mojej strony nie ma :/ a jak wchodzę w narzędzia google dla webmasterów to tam jest tak:Google [Bot] dzisiaj, o 19:41 Deaktywuj Edytuj Usuń
Yahoo [Bot] dzisiaj, o 16:53 Deaktywuj Edytuj Usuń
W3C [Validator] 23 kwi 2009, o 15:41 Deaktywuj Edytuj Usuń
Alexa [Bot] 28 mar 2009, o 14:11 Deaktywuj Edytuj Usuń
OrazW indeksie Google nie są aktualnie uwzględnione żadne strony tej witryny. Zaindeksowanie może zająć trochę czasu. Warto zapoznać się z naszymi informacjami dla webmasterów oraz Wskazówkami dla webmasterów.
Nie zgłoszono żadnej mapy witryny. Zgłoś mapę witryny, aby umożliwić Google dotarcie do stron, których nie uda się odnaleźć naszym robotom. Po stworzeniu i przesłaniu mapy witryny zawierającej adresy URL w Twojej witrynie otrzymasz od nas informacje o sposobie indeksowania tych stron przez Google.
matius71 te posty które teraz napisałeś świadczą o tym, że nawet nie zajrzałeś do tych linków które ci poleciłem.
Jest wiele modyfikacji które dodają mapę forum phpbb3
To świadczy o tym że zawartość twojej witryny była przeglądana przez robota google w celach późniejszym zaindeksowaniu stronyO czym mnie to informuje? O tym że strona była indeksowana?
Jak piszę Zaindeksowanie może zająć trochę czasu..Zaindeksowanie może zająć trochę czasu. Warto zapoznać się z naszymi informacjami dla webmasterów oraz Wskazówkami dla webmasterów.
Jest wiele modyfikacji które dodają mapę forum phpbb3
Fakt że nie przeczytałem linków bo teraz matura będę miał więc nie mam czasu troch. Jak matura się skończy to może wtedy się poważnie za to zabiorę puki co po prostu byłem ciekawy tego co opisałem w poprzednim poście.
Możesz mi podać nazwę takiej modyfikacji która pozwala zrobić mapę forum?
Pobrałem z http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=681&t=3041 Bedzie dobry?
Możesz mi podać nazwę takiej modyfikacji która pozwala zrobić mapę forum?
Pobrałem z http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=681&t=3041 Bedzie dobry?