Tani hosting pod forum na rok 2020 z opłatą za kilka lat z góry, istnieje taki?
-
Szystyszustego
Re: Tani hosting pod forum na rok 2020 z opłatą za kilka lat z góry, istnieje taki?
Oby nie zostali sprzedani tak jak dawniej był tani Linuxpl a potem sprzedali to i ceny podnieśli 5x tak samo Netmak tani a potem sprzedali go temu co cyberfolsha i obecnie ma 5x drożej przez co uciekałem zawsze z jednego do następnego.
Re: Tani hosting pod forum na rok 2020 z opłatą za kilka lat z góry, istnieje taki?
Na szczęście zmiana rejestratora domen jest trywialna, a przeniesienie hostingu możliwe rozsądnym wysiłkiem.
Długo, za długo siedziałem w AZ.pl (podczas zmiany hostingu BARDZO utrudnili export bazy forum).
Potwierdzam wszystko o seohost.
polecam!
Ja polece vh.pl. Ewentualnie odzywajcie sie do mnie, bo mam tych serwerow troche, moge udostepnic troche miejsca 
Od siebie dodam, że najczęściej im dłuższy okres płatności, tym większy rabat. Firmy hostingowe często dają najlepsze ceny właśnie przy 2–3 latach opłaty z góry. Trzeba tylko uważać na klasyczny numer marketingowy, czyli bardzo tani pierwszy okres i dużo droższe odnowienie.
Pod forum ważniejsze od samej "ilości GB" jest:
a) wydajność bazy danych,
b) limit procesów PHP,
c) stabilność działania,
d) backupy,
e) sensowny support.
Bo nawet małe forum potrafi zamulić słaby hosting przy większej liczbie użytkowników online albo indeksowaniu przez Google.
Jeśli forum ma być naprawdę niewielkie, to spokojnie wystarczy zwykły hosting WWW za kilkadziesiąt zł rocznie. Jeśli planujesz rozwój, dużo zdjęć albo aktywne community, to lepiej od razu patrzeć na coś mocniejszego albo małego VPS-a.
Ostatnio sporo osób pod fora brało:
a) MyDevil,
b) LH,
c) UnixStorm,
d) SeoHost,
e) OVH pod VPS.
Szczególnie MyDevil miał dobrą opinię pod fora i projekty społecznościowe, bo oferował dość dużo w sensownej cenie.
Ja bym tylko unikał totalnie najtańszych "no limitów" za kilka zł miesięcznie, bo przy forum najczęściej kończy się to problemami z wydajnością po pewnym czasie.
Pod forum ważniejsze od samej "ilości GB" jest:
a) wydajność bazy danych,
b) limit procesów PHP,
c) stabilność działania,
d) backupy,
e) sensowny support.
Bo nawet małe forum potrafi zamulić słaby hosting przy większej liczbie użytkowników online albo indeksowaniu przez Google.
Jeśli forum ma być naprawdę niewielkie, to spokojnie wystarczy zwykły hosting WWW za kilkadziesiąt zł rocznie. Jeśli planujesz rozwój, dużo zdjęć albo aktywne community, to lepiej od razu patrzeć na coś mocniejszego albo małego VPS-a.
Ostatnio sporo osób pod fora brało:
a) MyDevil,
b) LH,
c) UnixStorm,
d) SeoHost,
e) OVH pod VPS.
Szczególnie MyDevil miał dobrą opinię pod fora i projekty społecznościowe, bo oferował dość dużo w sensownej cenie.
Ja bym tylko unikał totalnie najtańszych "no limitów" za kilka zł miesięcznie, bo przy forum najczęściej kończy się to problemami z wydajnością po pewnym czasie.