Potrzebuje pomocy z Legendą i Obrazkami.
Potrzebuje pomocy z Legendą i Obrazkami.
Witam,
Chciałbym wyłączyć funkcje pomniejszania obrazu w postach. A mianowicie chodzi mi o to że jak dodam jakiś obrazek w poście, to mi się on pomniejsza, jak to wyłączyć?
Drugą sprawą jest legenda. Np. Moderator - chciałbym żeby w legendzie pojawiało się to jako Grupa a nie jako staff.
Pozdrawiam.
Chciałbym wyłączyć funkcje pomniejszania obrazu w postach. A mianowicie chodzi mi o to że jak dodam jakiś obrazek w poście, to mi się on pomniejsza, jak to wyłączyć?
Drugą sprawą jest legenda. Np. Moderator - chciałbym żeby w legendzie pojawiało się to jako Grupa a nie jako staff.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2008, 15:01 przez Grish, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 2 problemy
Na pewno piszesz o czystym phpBB2? Nie chodzi Ci o phpBB3 lub jakieś zainstalowane modyfikacje?
Zmień nazwę tematu na adekwatną do treści!
Zmień nazwę tematu na adekwatną do treści!
Re: 2 problemy
Forum stoi na phpbb2 by przemo. Nie wiem czy to jakaś modyfikacja czy nie. Pierwszy raz mam doczynienia z systemem phpbb... Na innych forach widziałem ze Legenda: Administrator, Junior Admin, Moderator etc. jak się kliknęło np na Administrator to wchodziło w grupę a nie w staff.
No i te dręczące pomniejszanie obrazków. Jak to wyłączyć?
No i te dręczące pomniejszanie obrazków. Jak to wyłączyć?
Re: Potrzebuje pomocy z Legendą i Obrazkami.
W phpBB modified by Przemo już tak jest, że po kliknięciu na pozycję w legendzie przenosi cię do listy modów, adminów itd., tego niestety nie zmienisz bez modyfikacji kodu. Przenoszenie do listy użytkowników grupy po kliknięciu na pozycję w legendzie jest natomiast w phpBB3.
Przenoszę do odpowiedniego działu i upominam!
Przenoszę do odpowiedniego działu i upominam!
Czy ktoś powie co muszę modyfikować? Wiele for jest modified by Przemo a jednak mają tak jak ja bym to chciał. Chyba znajdzie się tu ktoś kto by mi pomógł?
No zakładasz nową grupę, czy to takie trudne chyba nie 
Jeżeli dobrze rozumiem o co ci chodzi to usunięcie oryginalnego Administrator, Junior Admin, Moderator z legendy.
Należy to zrobić wchodząc w PA -> Ogólne -> Style -> Edytuj dane stylu* tam znajdujesz trzy rubryki:
Kolor admina
Kolor moderatora
Kolor jr admina
i kasujesz zawartosc tabelki w ktora jest wpisany kolor, po czym idziesz w Pa -> Grupy -> Zarzadzaj i tworzysz nowa grupe.
* - Nie pamietam czy Edytuj dane stylu czy styli
Należy to zrobić wchodząc w PA -> Ogólne -> Style -> Edytuj dane stylu* tam znajdujesz trzy rubryki:
Kolor admina
Kolor moderatora
Kolor jr admina
i kasujesz zawartosc tabelki w ktora jest wpisany kolor, po czym idziesz w Pa -> Grupy -> Zarzadzaj i tworzysz nowa grupe.
* - Nie pamietam czy Edytuj dane stylu czy styli
Shu własnie mi oto chodziło, dzięki.
A z Tymi zdjęciami żeby ich nie pomniejszało, będzie ktoś wiedział stąd?
Sprawdź w PA -> Album -> Konfiguracja
To nie to, same stawienia dotyczące Albumu, galerii użytkowników. Nawet poprzestawiałem i nic.