Ogłoszenie tylko dla gości.

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
cybul
Kontakt:

Ogłoszenie tylko dla gości.

Post autor: cybul » 25 października 2006, 18:51

Witam. Znalazłem modyfikację ale w starszej wersji forum. Chodzi mi o to, aby było coś takiego, jeśli użytkownik jest niezalogowany:
Aby pisać na tym forum musisz być zalogowany. Jeśli posiadasz konto ale zapomniałeś hasła - kliknij <a href="http://www.forum.trzcianka.com.pl/profi ... ">tutaj</a> Jeżeli jeszcze się nie zarejestrowałeś - <a href="http://forum.trzcianka.com.pl/profile.p ... ster">Zrób to!</a>
w standardzie jeśli ustawiam ogłoszenie, to jest ono widoczne dla wszystkich.
Jest taka modyfikacja do najnowszej wersji Przema ?

mateuszeq

Post autor: mateuszeq » 09 listopada 2006, 11:56

jako ogłoszenie na stronie glownej np mozna

cybul
Kontakt:

Post autor: cybul » 09 listopada 2006, 14:45

można zrobić, ale widoczne jest ono dla WSZYSTKICH a ma być widoczne dla GOŚCI :D

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 09 listopada 2006, 14:59

Trzeba będzie pogrzebać trochę w plikach od stylu. Znajdź kod odpowiadający za wyświetlanie ogłoszeń. Obejmij go pomiędzy:

Kod: Zaznacz cały

<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
a

Kod: Zaznacz cały

<!-- END switch_user_logged_out -->
To rozwiązanie ma jedną wadę. Ogłoszenie będzie widoczne TYLKO dla osób niezalogowanych. Żeby w przyszłości móc wyświetlać ogłoszenie dla zalogowanych będziesz musaił usunąć ten kod co Ci podałem. Powinno zadziałać.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

cybul
Kontakt:

Post autor: cybul » 10 listopada 2006, 15:18

no nad tym to nie było trzeba długo myśleć. dawno szukałem coś takiego ale bez skutku. mam styl iCGstation jeśli to coś pomoże.

Zablokowany

Wróć do „Zmodyfikowane phpBB”