Problem po instalacji

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
rem

Problem po instalacji

Post autor: rem » 22 sierpnia 2006, 13:43

Zainstalowałem sobie php i przechodze do instalacji wpisuje wszystko i wyskakuje mi coś takiego
Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /var/www/sites/yoyo.pl/c/e/cena6/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
Co mam z tym zrobić :?:

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 22 sierpnia 2006, 14:07

Baza danych nawaliła i dlatego ten problem, spróbuj pózniej.

// Zły dział, przenosze do Modyfikowane phpBB

rem

Post autor: rem » 23 sierpnia 2006, 12:34

Już od dwuch dni to mam.Co mam z tym zrobić :?:

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 23 sierpnia 2006, 12:44

rem, skoro błąd występuje prosto po instalacji to jest to wina błędnych danych, które wpisałeś. Sprawdź jeszcze raz dane: nazwę bazy danych, użytkownika bazy, hasło itp. Bo tutaj leży problem.

Baza danych nawaliła i dlatego ten problem, spróbuj pózniej.
Tak by było w przypadku, gdy forum działało prawidłowo np. X dni a potem przestało funkcjonować i występuje błąd ten który rem przedstawił w poście. Często gdy podczas instalacji wybierze się wersję mysql4 i wpisze się nieprawidłowe dane do błąd wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /xx/www/xxx/xxx.xx/xxx/db/mysql4.php on line 48

Przy wyborze starszej wersji mysql podczas instalacji i gdy wpisze się złe dane to błąd ma taką postać:

Kod: Zaznacz cały

Więc tutaj jest ważne, czy błąd powstał odrazu po instalacji czy nie :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Zmodyfikowane phpBB”