Witam
Na swoim forum używam modyfikacji PHPBB Przemo (najnowszej) oraz stylu Xandred.
Od jakiegoś czasu mam problem ze spamem: boty rejestrują mi się na forum i podają w polu "strona www" stronę którą reklamują.
Chciałbym ustawić wpisywanie kodu z obrazku przez użytkownika przy logowaniu oraz zlikwidować opcję "strona www" w opcjach użytkownika (tam gdzie wpisuje on adres swojej strony www jeśli ma takową). Jak to zrobić? W którym miejscu są te opcje, nie mogłem ich znaleźć... Czy trzeba dodatkowo doinstalować jakiegoś moda, żeby te opcje były dostępne.
Pozdrawiam
[przemo] kod z obrazka przy logowaniu i pole: strona www
nie ten dział przenosze
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Racja, pomyliłem dział - przepraszam.
Dodam jeszcze, że sytuacja powtarza się codziennie, rejestruje mi się automatycznie koło 5-6 botów dziennie. Muszę je później ręcznie kasować. Włączenie aktywacji konta przez e-mail nic nie pomaga, bo bot nie musi mieć aktywnego konta - i tak reklamowaną stronę www widać w liście użytkowników. Doradźcie coś proszę.
Dodam jeszcze, że sytuacja powtarza się codziennie, rejestruje mi się automatycznie koło 5-6 botów dziennie. Muszę je później ręcznie kasować. Włączenie aktywacji konta przez e-mail nic nie pomaga, bo bot nie musi mieć aktywnego konta - i tak reklamowaną stronę www widać w liście użytkowników. Doradźcie coś proszę.
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
akintof, włącz uwierzytelnianie na forum.
Wszystkie ustawienia odnośnie pola adresu forum znajdziesz w PA->Ogólne->Konfiguracja (tam szukaj bo tam wszystko jest)
.
PS. mateusz, jak przenosisz jakiś temat to nie dodawaj nowego posta, tylko edytuj post autora i tam dodawaj informacje
.
Wszystkie ustawienia odnośnie pola adresu forum znajdziesz w PA->Ogólne->Konfiguracja (tam szukaj bo tam wszystko jest)
PS. mateusz, jak przenosisz jakiś temat to nie dodawaj nowego posta, tylko edytuj post autora i tam dodawaj informacje
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
serwis laptopów naprawa tabletów