[przemo] kod z obrazka przy logowaniu i pole: strona www

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
akintof

[przemo] kod z obrazka przy logowaniu i pole: strona www

Post autor: akintof » 31 maja 2006, 17:04

Witam

Na swoim forum używam modyfikacji PHPBB Przemo (najnowszej) oraz stylu Xandred.

Od jakiegoś czasu mam problem ze spamem: boty rejestrują mi się na forum i podają w polu "strona www" stronę którą reklamują.

Chciałbym ustawić wpisywanie kodu z obrazku przez użytkownika przy logowaniu oraz zlikwidować opcję "strona www" w opcjach użytkownika (tam gdzie wpisuje on adres swojej strony www jeśli ma takową). Jak to zrobić? W którym miejscu są te opcje, nie mogłem ich znaleźć... Czy trzeba dodatkowo doinstalować jakiegoś moda, żeby te opcje były dostępne.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 31 maja 2006, 17:09

nie ten dział przenosze
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

akintof

Post autor: akintof » 01 czerwca 2006, 11:58

Racja, pomyliłem dział - przepraszam.

Dodam jeszcze, że sytuacja powtarza się codziennie, rejestruje mi się automatycznie koło 5-6 botów dziennie. Muszę je później ręcznie kasować. Włączenie aktywacji konta przez e-mail nic nie pomaga, bo bot nie musi mieć aktywnego konta - i tak reklamowaną stronę www widać w liście użytkowników. Doradźcie coś proszę.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 01 czerwca 2006, 12:46

akintof, włącz uwierzytelnianie na forum.
Wszystkie ustawienia odnośnie pola adresu forum znajdziesz w PA->Ogólne->Konfiguracja (tam szukaj bo tam wszystko jest) :).

PS. mateusz, jak przenosisz jakiś temat to nie dodawaj nowego posta, tylko edytuj post autora i tam dodawaj informacje :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Zmodyfikowane phpBB”