se_sprites

Style do phpBB 3.0.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

se_sprites

Post autor: pit » 27 marca 2010, 22:58

Nazwa stylu: se_sprites
Autor: pit
Wersja stylu: 1.0.0
Wersja phpBB: 3.0.7
Demo: http://www.phpbb.com/styles/demo/3.0/in ... le_id=1065
Opis: Działa w oparciu o "prosilver" który musi być zainstalowany i aktywny.

Obrazek

Styl pobieżnie testowany we wszystkich popularnych przeglądarkach.
Dla chętnych do gruntowniejszych testów utworzyłem 2 konta:

login - user1 - user2
hasło - tester
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2010, 19:42 przez pit, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Posty: 695
Rejestracja: 22 maja 2005, 00:04
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: Widmo » 28 marca 2010, 11:25

A gdzie jakiś download? :P
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: se_sprites

Post autor: pit » 28 marca 2010, 11:43

Obrazek

kokosh1
Posty: 161
Rejestracja: 19 września 2009, 15:56
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: kokosh1 » 30 marca 2010, 16:57

coś nie działa ten link;P
Ja bym proponował przenieść profilz prawej na lewą stronę;)
A tak to styl całkiem niezły

Awatar użytkownika
zmora150
Posty: 72
Rejestracja: 24 lipca 2010, 04:34
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: zmora150 » 28 lipca 2010, 20:09

jest jeden błąd, znaczy trochę uciążliwe w logach błędów :P

Co ktoś się zaloguję to wyskakuję.
W zestawie obrazków brakuje tłumaczenia “pl”
» se_sprites
Ten napis jest jedynie widoczny w panelu admina w "Logi administracji" i możliwe że wystarczy utworzyć katalog "pl" i wgrać do niego te same obrazki, ale jeszcze tego nie próbowałem.

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: se_sprites

Post autor: pit » 28 lipca 2010, 20:19

Co Cię powstrzymuje.

Awatar użytkownika
zmora150
Posty: 72
Rejestracja: 24 lipca 2010, 04:34
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: zmora150 » 31 lipca 2010, 18:36

Pit, mógłbym cię prosić o małą pomoc ?

Mógłbyś edytować templatki od modyfikacji utlimate points ? Bo cholera nie wiem co zmienić by się wyświetlało jak by zarządzanie profilem.

Obrazek

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: se_sprites

Post autor: pit » 31 lipca 2010, 20:22

W "sprites.css" znajdź

Kod: Zaznacz cały

{text-shadow: #000 0.2em -0.1em 0.2em;}
dodaj przed

Kod: Zaznacz cały

, .section-points .cp-mini 
znajdź

Kod: Zaznacz cały

#options-panel dd, #options-panel label, .section-posting #attach-panel, .section-posting #attach-panel label, #poll-panel, #poll-panel label
dodaj po

Kod: Zaznacz cały

, .section-points .cp-mini
znajdź

Kod: Zaznacz cały

#options-panel .fields1, #attach-panel p, #poll-panel p, .panel .content p
dodaj po

Kod: Zaznacz cały

, .section-points .cp-mini
znajdź

Kod: Zaznacz cały

.section-ucp  #cp-main .panel, .section-mcp #cp-main .panel
dodaj po

Kod: Zaznacz cały

, .section-points #cp-main .panel
znajdź

Kod: Zaznacz cały

.section-ucp .panel.bg3, .section-mcp .panel.bg3
dodaj po

Kod: Zaznacz cały

, .section-points .panel.bg3

Awatar użytkownika
zmora150
Posty: 72
Rejestracja: 24 lipca 2010, 04:34
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: zmora150 » 31 lipca 2010, 20:52

Tego nie mam :P

Kod: Zaznacz cały

#options-panel .fields1, #attach-panel p, #poll-panel p, .panel .content p
więc pomyślałem że chodzi o to.

Kod: Zaznacz cały

#options-panel .fields1, #attach-panel p, #poll-panel p {margin-top: 28px;}
Jak na razie jest ok :)

No i wielkie dzięki za pomoc, nie pomyślałem że to w css będzie ;)

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: se_sprites

Post autor: pit » 31 lipca 2010, 21:42

Nie ma bo pewnie pobrałeś zanim dodałem ", .panel .content p".

btw
Usuń z "index_body.html"

Kod: Zaznacz cały

<br clear="all" />

Awatar użytkownika
zmora150
Posty: 72
Rejestracja: 24 lipca 2010, 04:34
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: zmora150 » 31 lipca 2010, 23:00

pit pisze:Nie ma bo pewnie pobrałeś zanim dodałem ", .panel .content p".

btw
Usuń z "index_body.html"

Kod: Zaznacz cały

<br clear="all" />
Usunięte i dodane :)

Edit. mógłbyś tu notować jakie zmiany robisz :P Tak gdzieś od daty mojej rejestracji, to ile już zmian tam wcisnąłeś ? :P

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: se_sprites

Post autor: pit » 01 sierpnia 2010, 00:02

Tylko to viewtopic.php?f=55&t=12456&p=55625#p55625
Zauważyłem to dopiero na Twoim forum.

Awatar użytkownika
zmora150
Posty: 72
Rejestracja: 24 lipca 2010, 04:34
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: zmora150 » 01 sierpnia 2010, 02:20

Ahh, to jednak na coś się przydałem :P Tak patrzę, na forum do ciebie, i ciekawy efekt w menu masz.

Możesz od razu dodać te modyfikacje do szablonu
http://www.phpbb.com/customise/db/mod/p ... viewtopic/

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: se_sprites

Post autor: pit » 01 sierpnia 2010, 09:33

Ty też masz takie menu.
W "overall_header.html" znajdź

Kod: Zaznacz cały

<!-- <!-- INCLUDE custom_menu.html --> -->
zmień na

Kod: Zaznacz cały

<!-- INCLUDE custom_menu.html -->
imageset.zip
site_logo.jpg
(4.48 KiB) Pobrany 373 razy

Awatar użytkownika
zmora150
Posty: 72
Rejestracja: 24 lipca 2010, 04:34
Kontakt:

Re: se_sprites

Post autor: zmora150 » 01 sierpnia 2010, 18:14

a jak chce mieć podwójnie menu :P to co musiałbym zrobić ? Chyba że będą dwa razy widoczne :P

Edit. Dobra już wiem ;P
Nie da się tego menu zrobić w właściwościach 100% belka i auto dopasowanie dla menu ?

Zablokowany