Strona dostępna po zalogowaniu

Forum przeznaczone na rozmowy między autorami modyfikacji i inne pytania związane z poważniejszą ingerencją w kod phpBB 3.0.x.
Lirdoner
Posty: 4
Rejestracja: 30 sierpnia 2012, 14:30

Strona dostępna po zalogowaniu

Post autor: Lirdoner » 31 sierpnia 2012, 11:55

Witam, zrobiłem sobie nową stronę zintegrowaną z phpbb3 i teraz chcę zrobić aby niezalogowani zostali odesłani do strony logowania.
Z tym nie ma problemu, mogę użyć funkcji header() ale chcę również aby po zalogowaniu użytkownik został przeniesiony do poprzedniej strony a przy takim rozwiązaniu po zalogowaniu user wraca do index.php

W dodatku mam takie pytanie jak odbierać dane np z $_GET lub $_POST
wiadomo, że mogę to zrobić korzystając z zapisu wyżej ale jak tak patrzę po plikach to jest coś takiego

Kod: Zaznacz cały

$mode = request_var('mode', '');
Mógłby ktoś wytłumaczyć jakie parametry przyjmuje ta funkcja?

No i jeszcze jedno małe pytanko ;)
Jest gdzieś jakiś tutorial do phpbb3? Taki po którym można by było się zorientować w plikach, co za co odpowiada itd.

Pozdrawiam

Lirdoner
Posty: 4
Rejestracja: 30 sierpnia 2012, 14:30

Re: Strona dostępna po zalogowaniu

Post autor: Lirdoner » 31 sierpnia 2012, 12:29

Problem 1 rozwiązany - wystarczyła funkcja login_box()

Zablokowany