AutoMOD writemetod Direct - problem

Pomoc i dyskusje o narzędziach dostarczanych przez phpBB Group: zautomatyzowanym skrypcie AutoMOD do instalacji modyfikacji, bibliotece UMIL (Unified MOD Install Library), STK (Support Toolkit) oraz phpBB3 QuickInstall.
Awatar użytkownika
dezerter_af
Posty: 174
Rejestracja: 04 listopada 2008, 07:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: dezerter_af » 15 marca 2009, 13:21

Witam!
Zainstalowałem automoda, po czym okazało się, że mój usługodawca hostingu nie daje mi dostepu do "fsockopen" i nie działa mi zakładka system, oraz gdy wpisuje dane do FTP w automodzie to wyświetla się tylko biała strona, czy to przez tę funkcje czy jakiś inny błąd?
Mam jeszcze pytanie teraz mam stronke na lua.pl (sms) a na cba(darmowy) gdy wchodziłem w zakładke system wyświetlała mi się informacja, że niema dostępu a na lua pokazuje tylko białą strone :/

Gdy chcę ustawić "direct" to pojawia się:

Kod: Zaznacz cały

AutoMOD has determined the filesystem is not writable, so the direct write method cannot be used.
Grafika na szkle do kuchni to idealny pomysł na odświeżenie jej wyglądu. Szkło jest wyznacznikiem elegancji, a dzięki elastyczności, można na nim nadrukować dowolną grafikę!
Grafika na szkle - Glass Decor
Szkło do kuchni - GlassDecor

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: daroPL » 16 marca 2009, 18:58

Co do drugiego problemu to AutoMOD nie może zapisywać plików na dysku serwera, więc nie możesz użyć metody zdalnej. Skorzystaj z metody ręcznej (pobranie i własnoręczne wgranie plików).

Awatar użytkownika
dezerter_af
Posty: 174
Rejestracja: 04 listopada 2008, 07:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: dezerter_af » 17 marca 2009, 07:45

Tu chodzi o CHMODy ? Metoda zdalna jest taka sama jak bym wziął tego moda przeczytał install i po kolei sam edytował wszystkie pliki? Czy automod pobiera pliki z serwera przerabia i wysyła mi gotowca ;D ?
Grafika na szkle do kuchni to idealny pomysł na odświeżenie jej wyglądu. Szkło jest wyznacznikiem elegancji, a dzięki elastyczności, można na nim nadrukować dowolną grafikę!
Grafika na szkle - Glass Decor
Szkło do kuchni - GlassDecor

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: daroPL » 17 marca 2009, 14:58

dezerter_af pisze:Czy automod pobiera pliki z serwera przerabia i wysyła mi gotowca ;D ?
Tak jest w metodzie „pobierz skompresowane pliki” (czy coś takiego).

Awatar użytkownika
dezerter_af
Posty: 174
Rejestracja: 04 listopada 2008, 07:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: dezerter_af » 17 marca 2009, 18:02

Nie zrozumiałem chyba Cię. czyli skrypt pobiera przerabia pliki i wysyła mi je? a ja je wrzucam?
Grafika na szkle do kuchni to idealny pomysł na odświeżenie jej wyglądu. Szkło jest wyznacznikiem elegancji, a dzięki elastyczności, można na nim nadrukować dowolną grafikę!
Grafika na szkle - Glass Decor
Szkło do kuchni - GlassDecor

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: daroPL » 18 marca 2009, 20:15

Tak, skrypt przerabia pliki i Ty po pobraniu ich na swój dysk musisz wysłać je na serwer.

Awatar użytkownika
dezerter_af
Posty: 174
Rejestracja: 04 listopada 2008, 07:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: dezerter_af » 19 marca 2009, 11:38

Dziękuje za fachową odpowiedź :)

Pozdrawiam!
Grafika na szkle do kuchni to idealny pomysł na odświeżenie jej wyglądu. Szkło jest wyznacznikiem elegancji, a dzięki elastyczności, można na nim nadrukować dowolną grafikę!
Grafika na szkle - Glass Decor
Szkło do kuchni - GlassDecor

Crypt3r
Posty: 63
Rejestracja: 01 kwietnia 2009, 20:17

Re: AutoMOD writemetod Direct - problem

Post autor: Crypt3r » 14 kwietnia 2009, 13:51

Też się właśnie nad tym zastanawiałem. :P Instalując AutoMOD'a macie Kochani 2 możliwości:
*całkowicie go usunąć z waszego FTP :D
*albo pozwolić mu na przerabianie waszych skryptów. :D

TAKI MAŁY PORADNIK:
1. Instalujesz Automoda według poradnika daroPL.
2. Przechodzisz do zakładki AutoMOD i klikasz po lewej stronie: Ustawienia AutoMODa.
3. Ustawienia AutoMODa:
*Metoda zapisu: Skompresowany plik.
*Typ plików skompresowanych: najlepiej *.zip
*Podgląd zmian: Tak.
*Atrybuty pliku: 0644
*Atrybuty katalogów: 0755
4. Instalacja MOD'ów przez AutoMOD'a.
4.1. Pobierz dowolnego MODA np: AjaxShoutbox. :)
4.2. Wypakuj całą paczkę bezpośrednio do swojego klienta FTP w katalog: /store/mods/ (pamiętaj aby uprzednio skorzystać z przycisku Chmod [przykładowo jest taki w net2ftp na cba.pl] i wybrać atrybuty plików:

Kod: Zaznacz cały

Owner:    Read   Write   Execute
Group:    Read   Write   Execute
Everyone: Read   Write   Execute
4.3. Przejdź teraz do zakłądni AutoMOD w PA na swojej stronie i wybierz opcję Instaluj dla wybranego Moda.
4.4. Pliki zostaną odpowiednio przekonwertowane przez Twojego AutoMOD'a i skonfigurowane bo Twój typ Forum (to zalezne od wersji). :P
5. Prze konwertowaną paczkę instalujesz w sposób tradycyjny jak zwykłego MODA do swojego Forum... :)
6. Pamiętaj o odświeżeniu stylów dla KAŻDEGO MODA i ustawienia uprawnień dla poszczególnych grup użytkowników. :)

Zablokowany