Strona 2 z 2

Re: Przenoszenie forum lokalnie na xampp

: 12 kwietnia 2018, 17:58
autor: vader
Napisz kroki co zrobiłeś po kolei. Baza danych nie powinna mieć znaczenie, skoro działa na serwerze.

Re: Przenoszenie forum lokalnie na xampp

: 12 kwietnia 2018, 19:21
autor: lopoto
jak te baze danych wrzucasz ? czym i jak

Re: Przenoszenie forum lokalnie na xampp

: 14 kwietnia 2018, 19:03
autor: 4transporter
Kopię bazy pobieram z panelu administracyjnego na pulpit ( ma rozszerzenie sql.gz) Odpalam xampp ,wchodzę w bazę danych którą chcę otworzyć ,import i np przeciągam z pulpitu folder który wcześniej pobrałem.
Ładuje się a na końcu backup_1523475857_2db54c48927e8ef7.sql.gz Nie udało się

Re: Przenoszenie forum lokalnie na xampp

: 15 kwietnia 2018, 21:13
autor: lopoto
No wlasnie , to tak nie dziala !!!
musisz uzyc programu do przenoszenia bazy ! Bigdump - szukaj .

Kod: Zaznacz cały

https://www.ozerov.de/bigdump/

Re: Przenoszenie forum lokalnie na xampp

: 16 kwietnia 2018, 08:28
autor: vader
albo przy użyciu phpMyAdmin, który trzeba będzie pewnie skonfigurować w pliku php.ini - ustawić większy czas wykonywania / większy rozmiar wgranego pliku.

Re: Przenoszenie forum lokalnie na xampp

: 16 kwietnia 2018, 10:59
autor: 4transporter
w pliku php.ini zmieniłem parametry ale to nie pomogło
(zależy mi na tym ,żeby samemu to zrobić w celach edukacyjnych -normalnie dawno bym to sobie podarował)
spróbuję jeszcze z Bigdump

Re: Przenoszenie forum lokalnie na xampp

: 16 kwietnia 2018, 16:24
autor: lopoto
mala instrukcja

Backup bazydanych (skompresowana !!! ) umieszczamy w tym samym miejscu co config.php ( obrazek nr.1)
podobnie z plikiem Bigdump.php . wczesniej trzeba w nim umiescic dane naszego serwera ! (jak na obrazku nr.2)
nastepnie w przegladarce wybieramy adres naszego serwera localhost ( przyklad jaki jest u mnie )

Kod: Zaznacz cały

https://localhost/phpbb/bigdump.php
Jezeli wszystko zrobilismy prawidlowo , powinno nam sie ukazac okienko jak na obrazku nr.3 . Gdzie jest nasza baza danych (typ Gzip) pozostaje nam wtedy tylko kliknac START IMPORT i czekac ( w zaleznosci od wielkosci bazy danych , zajmnie nam to chwile )

Na koniec po prawidlowo przeprowadzonej czynnosci przenoszenia , bedzie widoczna informacja o sukcesie obrazek nr.4

No i mamy lustro naszego forum dokladnie takie samo jak to online. :ugeek:
1.PNG
(12.54 KiB) Pobrany 17 razy
2.PNG
(16.9 KiB) Pobrany 16 razy
3.PNG
(32.29 KiB) Pobrany 16 razy
4.PNG
(42.39 KiB) Pobrany 17 razy