Źródło wiadomości

Modyfikacje do phpBB 3.0.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Posty: 2174
Rejestracja: 14 maja 2005, 17:43
Lokalizacja: JAWORZNO
Kontakt:

Źródło wiadomości

Post autor: mateusz » 14 sierpnia 2007, 17:44

Witam

Zastanawiałem się czy podać tego moda oficjalnie bo raczej mało ma zastosowań i napisany konkretnie pod moje forum. Jednak skoro już jest to podaje go oficjalnie.

Mod dodaje coś na zasadzie drugiego tematu. Pozwala wpisać źródło skąd sie ma wiadomości podawane w poście.

Dodatkowe pole zapisywane jest w szkicach. wyświetlane pod tematem każdego posta.

link: http://www.indianie.info/phpbb3/zrodlo/zrodlo-1.1.zip

screeny:
http://www.indianie.info/phpbb3/zrodlo/ ... owek01.jpg
http://www.indianie.info/phpbb3/zrodlo/ ... owek02.jpg
http://www.indianie.info/phpbb3/zrodlo/ ... owek03.jpg
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
3502274
Posty: 151
Rejestracja: 02 września 2005, 12:56
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Post autor: 3502274 » 15 sierpnia 2007, 00:08

Myślę że przydatne było by ustawianie tego moda z poziomu tworzenia for. Nie zawsze chcemy mieć coś takiego we wszystkich tematach =] dla jakiś specjalnie przeznaczonych topicach gdzie przydatne były by źródła na pewno znalazło by to szerokie zastosowanie.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Posty: 2174
Rejestracja: 14 maja 2005, 17:43
Lokalizacja: JAWORZNO
Kontakt:

Post autor: mateusz » 15 sierpnia 2007, 10:29

ciekawy pomysł. zrobię nową wersję to dodam konfiguracje w PA.

Jeszcze jakieś propozycje ??
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony
Posty: 649
Rejestracja: 18 marca 2006, 16:15
Lokalizacja: Otwock pod W/w

Post autor: Betrayal » 15 sierpnia 2007, 10:34

Gratuluję pomysłu, naprawdę świetna modyfikacja pod phpBB3 :) Co do nowej wersji, konfiguracja w PA jest zdecydowanie wskazana ;)

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Posty: 2174
Rejestracja: 14 maja 2005, 17:43
Lokalizacja: JAWORZNO
Kontakt:

Re: Źródło wiadomości

Post autor: mateusz » 12 czerwca 2008, 21:55

Witam ponownie.

Coś mnie dzisiaj wzięło na odświeżanie moich modyfikacji (aby nie zapeszać nie oglądam meczu ME) i doprowadzanie ich do stanu użyteczności. Dlatego ogłaszam nową wersję modyfikacji "źródło wiadomości"
nowa wersja to 1.1
testowana na phpbb 3.0.1

poprawione błędy:
- dodano instrukcję do pliku viewtopic.php bo w poprzedniej wersji jej nie było.
- zgodnie z uwagami z postów powyżej dodałem możliwość włączania i wyłączania modyfikacji dla każdego forum osobno. (podczas edycji/tworzenia forum)

Jeśli jakieś błędy widzicie to piszcie. link w pierwszym poście poprawiony.
jeśli nie będzie poważnych skarg jutro dodam modyfikacje w nowej wersji do download-u

EDIT
zaktualizowałem wersje w downloadzie
i znowu te dodatkowe minuty. zwycięstwo było blisko
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Posty: 2174
Rejestracja: 14 maja 2005, 17:43
Lokalizacja: JAWORZNO
Kontakt:

Re: Źródło wiadomości

Post autor: mateusz » 08 listopada 2008, 18:23

w instrukcji instalacji był mały błąd. dla osó które instalowały moda poprawka wygląda tak:
z pliku language/pl/viewtopic.php
znajdź i usuń:

Kod: Zaznacz cały

'S_DISPLAY_ZRODLO' => ($topic_data['display_zrodlo']) ? true : false,
w pliku: viewtopic.php
znajdź:

Kod: Zaznacz cały

'ZRODLO'		=> $row['post_zrodlo'],
i po tym dodaj:

Kod: Zaznacz cały

'S_DISPLAY_ZRODLO' => ($topic_data['display_zrodlo']) ? true : false,
w pliku:
language/pl/posting.php
znajdź i usuń:
'S_DISPLAY_ZRODLO' => ($post_data['display_zrodlo']) ? true : false,

w pliku posting.php
znajdź

Kod: Zaznacz cały

'ZRODLO' => $post_data['post_zrodlo'],
i po tym dodaj:

Kod: Zaznacz cały

'S_DISPLAY_ZRODLO' => ($post_data['display_zrodlo']) ? true : false,
na serwerze plik już aktualny
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
napus
Posty: 4
Rejestracja: 20 kwietnia 2009, 20:39
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Źródło wiadomości

Post autor: napus » 06 maja 2009, 08:57

Jak zrobić aby móc klikać na linki ??

Sucre88
Posty: 1
Rejestracja: 05 kwietnia 2010, 00:46

Re: Źródło wiadomości

Post autor: Sucre88 » 05 kwietnia 2010, 00:48

Witam, a jak zrobic zeby dzialalo pod inny styl ??

Zablokowany