[2.2.0] Full Quick Reply Editor

Modyfikacje do phpBB 3.0.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: jaroslw » 28 marca 2012, 18:44

Zdążyłem sprawdzić wczoraj w Operze - działało ;) Dzisiaj nie przenosi nawet do szybkiej odpowiedzi. Skąd jest poniższa konstrukcja?

Kod: Zaznacz cały

javascript:goToPostingBox()
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: Aviator » 28 marca 2012, 18:49

To jest z pliku viewtopic_body.html

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF postrow.DECODED_MESSAGE and S_QUICK_REPLY --><li class="quote-icon"><a href="javascript:goToPostingBox()"onclick="addquote({postrow.POST_ID}, '{postrow.POSTER_QUOTE}', '{LA_WROTE}');" title="{L_QUOTE} {postrow.POST_AUTHOR}"><span>{L_QUOTE} {postrow.POST_AUTHOR}</span></a></li><!-- ELSEIF postrow.U_QUOTE --><li class="quote-icon"><a href="{postrow.U_QUOTE}" title="{L_REPLY_WITH_QUOTE}"><span>{L_REPLY_WITH_QUOTE}</span></a></li><!-- ENDIF -->
EDIT:
aha, ta konstrukcja to taki 'fix' dla SEO URL bo bez tego cytowanie nie działa przy Twojej modyfikacji
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: Aviator » 31 lipca 2012, 17:25

Mam problem na stylu Artodia Helion z selektywnym cytowaniem. Gdy zaznaczam tekst i klikam na cytuj to przenosi do szybkiej odpowiedzi, ale bez tekstu, jest puste pole.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Sammael
Posty: 170
Rejestracja: 28 października 2011, 18:59

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: Sammael » 31 lipca 2012, 20:06

Z tym stylem są różne dziwne problemy, bo jest dość mocno zmodyfikowany. Popytaj na forum autora stylu.

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: jaroslw » 31 lipca 2012, 20:18

Możesz włączyć na forum szybką odpowiedź? Pewnie są różnice w identyfikatorach między stylami.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: Aviator » 31 lipca 2012, 20:24

weeb pisze:Możesz włączyć na forum szybką odpowiedź?
W ACP czy mogę włączyć?
Na forum jest cały czas włączona i otwarta i wysyła posty.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: jaroslw » 31 lipca 2012, 21:02

Tak, o to mi chodziło. Jestem na testowym użytkowniku (tester) i nigdzie nie widzę szybkiej odpowiedzi. Teraz zauważyłem, że masz tam inny styl?
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: Aviator » 31 lipca 2012, 21:04

Zapomniałem dopisać sorrki ;)
Forum jest mojego znajomego i jest na razie wyłączone i nie moge podawać linka do niego, ale na PW podam Ci linka i dane do konta testowego.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: jaroslw » 13 sierpnia 2012, 20:26

Poprawka dla stylów z rodziny Artodi:

1. Zamień całą zawartość pliku quickreply_editor.html na:

Kod: Zaznacz cały

<form id="postform" method="post" action="{U_QR_ACTION}">
	<h2 class="header">{L_QUICKREPLY}</h2>
	
	<div class="panel" id="postingbox">
		<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
		
		<fieldset class="fields1">
			<!-- IF S_SHOW_TOPIC_ICONS -->
				<dl>
					<dt><label for="icon">{L_ICON}:</label></dt>
					<dd>
						<label for="icon"><input type="radio" name="icon" id="icon" value="0" checked="checked" /> {L_NO_TOPIC_ICON}</label>
						<!-- BEGIN topic_icon --><label for="icon-{topic_icon.ICON_ID}"><input type="radio" name="icon" id="icon-{topic_icon.ICON_ID}" value="{topic_icon.ICON_ID}" {topic_icon.S_ICON_CHECKED} /><img src="{topic_icon.ICON_IMG}" width="{topic_icon.ICON_WIDTH}" height="{topic_icon.ICON_HEIGHT}" alt="" title="" /></label> <!-- END topic_icon -->
					</dd>
				</dl>
			<!-- ENDIF -->
			
			<!-- IF S_DISPLAY_USERNAME -->
				<dl style="clear: left;">
					<dt><label for="username">{L_USERNAME}:</label></dt>
					<dd><input type="text" tabindex="1" name="username" id="username" size="25" value="{USERNAME}" class="inputbox autowidth" /></dd>
				</dl>
			<!-- ENDIF -->
			
			<dl style="clear: left;">
				<dt><label for="subject">{L_SUBJECT}:</label></dt>
				<dd><input type="text" name="subject" id="subject" size="45" maxlength="64" tabindex="2" value="{SUBJECT}" class="inputbox autowidth" /></dd>
			</dl>
			
			<!-- IF CAPTCHA_TEMPLATE and S_CONFIRM_CODE -->
				<!-- DEFINE $CAPTCHA_TAB_INDEX = 3 -->
				<!-- INCLUDE {CAPTCHA_TEMPLATE} -->
			<!-- ENDIF -->
			
			<!-- INCLUDE posting_buttons.html -->
			
			<!-- IF S_SMILIES_ALLOWED and .smiley -->
				<div id="smiley-box">
					<strong>{L_SMILIES}</strong><br />
					<!-- BEGIN smiley -->
						<a href="#" onclick="insert_text('{smiley.A_SMILEY_CODE}', true); return false;"><img src="{smiley.SMILEY_IMG}" width="{smiley.SMILEY_WIDTH}" height="{smiley.SMILEY_HEIGHT}" alt="{smiley.SMILEY_CODE}" title="{smiley.SMILEY_DESC}" /></a>
					<!-- END smiley -->
					
					<!-- IF S_SHOW_SMILEY_LINK and S_SMILIES_ALLOWED-->
						<br /><a href="{U_MORE_SMILIES}" onclick="popup(this.href, 300, 350, '_phpbbsmilies'); return false;">{L_MORE_SMILIES}</a>
					<!-- ENDIF -->
				</div>
			<!-- ENDIF -->
			
			<div id="message-box" <!-- IF not S_SMILIES_ALLOWED -->style="width: 100%;"<!-- ENDIF -->>
				<textarea style="height: 9em;" name="message" rows="15" cols="76" tabindex="3" onselect="storeCaret(this);" onclick="storeCaret(this);" onkeyup="storeCaret(this);" onfocus="initInsertions();" class="inputbox"></textarea>
			</div>
		</fieldset>
		
		<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
	</div>
	
	<div class="panel bg2">
		<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
		
		<fieldset class="submit-buttons">
			{S_FORM_TOKEN}
			{QR_HIDDEN_FIELDS}
			<!-- IF S_SAVE_ALLOWED --><input type="submit" accesskey="k" tabindex="6" name="save" value="{L_SAVE_DRAFT}" class="button2" />&nbsp;<!-- ENDIF -->
			<input type="submit" accesskey="f" tabindex="7" name="preview" value="{L_PREVIEW}" class="button1" onclick="document.getElementById('postform').action += '#preview';" />&nbsp;
			<input type="submit" accesskey="s" tabindex="8" name="post" value="{L_SUBMIT}" class="button1" />&nbsp;
		</fieldset>
		
		<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
	</div>
</form>
2. Na samym początku (w pierwszej linii) pliku viewtopic_body.html dodaj (bez tego nie będzie działać cytowanie selektywne oraz emotikony):

Kod: Zaznacz cały

<!-- DEFINE $S_POSTING_JS = 1 -->
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

FNXII
Posty: 3
Rejestracja: 02 października 2012, 09:20

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: FNXII » 02 października 2012, 09:31

Witam,

Zainstalowałem ten mod, instalacja przebiegła pomyślnie, wszystko działa, cytuje selektywnie, tylko wizualnie coś nie gra. Mianowicie pod przyciskiem wyślij pojawia się napis:

Kod: Zaznacz cały

function init_qr() { dE('qr_showeditor_div'); return true; } onload_functions.push('init_qr();'); // ]]> 
Gdzie popełniłem błąd?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: Aviator » 02 października 2012, 09:56

FNXII pisze:Witam,

Zainstalowałem ten mod, instalacja przebiegła pomyślnie, wszystko działa, cytuje selektywnie, tylko wizualnie coś nie gra. Mianowicie pod przyciskiem wyślij pojawia się napis:

Kod: Zaznacz cały

function init_qr() { dE('qr_showeditor_div'); return true; } onload_functions.push('init_qr();'); // ]]> 
Gdzie popełniłem błąd?
Powyższa część kodu, jest z pliku stylu quickreply_editor.html także sprawdź poprawność instalacji modyfikacji w tym pliku, po wprowadzonych zmianach nie zapomnij odświeżyć szablonów stylu.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

FNXII
Posty: 3
Rejestracja: 02 października 2012, 09:20

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: FNXII » 02 października 2012, 10:34

Psikus, dzięki. Źle przeprowadziłem edycję.

student229d
Posty: 4
Rejestracja: 30 stycznia 2013, 19:28

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: student229d » 30 stycznia 2013, 19:30

A mi mianowicie po tym modzie takie jaja się zrobiły:
Obrazek

Co zrobić, aby nie było zdublowane?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: Aviator » 30 stycznia 2013, 20:06

student229d pisze:Co zrobić, aby nie było zdublowane?
Widocznie nie zamieniłeś kodu tylko dodałeś nowy z modyfikacji. Usuń ten jeden kod.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

WładcyMysłowic
Posty: 1
Rejestracja: 21 marca 2013, 15:31

Re: [2.2.0] Full Quick Reply Editor

Post autor: WładcyMysłowic » 21 marca 2013, 16:12

Witam

Proszę o radę.
Używam stylu lucidlime. Mam zainstalowany mod FQRE z tym że rozmiar ikonek z bbcode jest pomniejszony u są nieczytelne. powiększenie IMG nic nie daje bo ramka ogranicza jego wielkość. Gdzie mogę zlokalizować rozmiar wspomnianej ramki tak by buttony były choćby 25x25px (teraz 16x16)

Obrazek

kiedyś widziałem gdzieś moda (czy co tam) by też zamienić napisy CENTER EMOTKA etc na ikonki kojarzycie ?

Zablokowany