Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Tutaj możesz luźno podyskutować o skrypcie phpBB. To forum nie służy do zgłaszania problemów, wykrytych błędów czy pytań odnośnie modyfikacji i stylów.
rad77
Posty: 387
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: rad77 » 09 marca 2018, 15:26

Była kiedyś taka instrukcja ale już jej nie ma

vader
Moderator
Posty: 541
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: vader » 09 marca 2018, 16:32

Możesz zrobić kopie bazy danych bezpośrednio z ACP na forum, chyba zakładka Konwersja albo System? Lub poprzez phpMyAdmin czy innej wtyczki, przez którą łączysz się z bazą.

Jeśli potrzebujesz więcej informacji, to daj znać.

rad77
Posty: 387
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: rad77 » 11 marca 2018, 18:11

A jaki sposób jest najlepszy :?:

vader
Moderator
Posty: 541
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: vader » 11 marca 2018, 19:57

Bez różnicy, oba działają na tej samej zasadzie.

Citizen Kane
Posty: 19
Rejestracja: 28 lutego 2017, 01:55

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: Citizen Kane » 14 marca 2018, 20:39

Miałem podobne odczucia. Szczególnie po zabawach z Przemo, gdzie zrzut bazy, aby był ok, musiał spełniać wiele warunków.

4transporter
Posty: 23
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: 4transporter » 25 marca 2018, 16:07

cztery razy próbowałem kopię bazy danych za pomocą total commandera pobrać i za każdym razem przerwało.jak to rozwiązać ?

vader
Moderator
Posty: 541
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: vader » 25 marca 2018, 17:19

Kopię masz gdzieś na serwerze zrobioną? Zawsze możesz pobrać przez forum lub phpmyadmin

4transporter
Posty: 23
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: 4transporter » 25 marca 2018, 17:32

próbuję skopiować public_html bezpośrednio z serwera

vader
Moderator
Posty: 541
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: vader » 25 marca 2018, 18:50

Tak nie skopiujesz. Zaloguj się panelu Admina > Konserwacja > Kopia zapasowa (nie pamiętam jak jest w phpBB 3.0). Zaznacz wszystkie tabele > pobierz.

4transporter
Posty: 23
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: 4transporter » 26 marca 2018, 15:45

Ta metoda również się nie powiodła,prawdopodobnie nie skopiowało wszystkiego.Czy można pobrać z direct admin panel ?

vader
Moderator
Posty: 541
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brakuje przepisu jak zrobić kopię bazy danych

Post autor: vader » 26 marca 2018, 18:10

phpMyAdmin powinieneś mieć dostępny z admin panel

Jak zrobić kopię bazy poprzez mysql dump - https://youtu.be/3A2B0Tf-DS8
Jak zrobić backup bazy przez phpMyAdmin - https://youtu.be/IPFfZYHbTyo (pamiętajcie o wybraniu kompresji, może być .gzip)

ODPOWIEDZ