Błąd podczas rejestrowania i problem z CSSem.

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
6294
Posty: 2
Rejestracja: 10 grudnia 2008, 16:53

Błąd podczas rejestrowania i problem z CSSem.

Post autor: 6294 » 11 grudnia 2008, 15:42

Witam wszystkim użytkowników.
Od paru już dni pracuję nad moim nowym pomysłem. Serwis lokalnej społeczności przerobiony ze skryptu galerii 4images i forum phpBB (v. 2.0.22).

Zacząłem w błyskawicznym tempie, połączenie skryptów (integracja) się udała, jednakże w tym momencie muszę zrobić przerwę, gdyż natknąłem się niestety na problemy... otóż:
- rejestruję się jako nowy - testowy użytkownik, wypełniam formularz rejestracyjny i klikam OK, wyskakuje ot taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
A tak wygląda linijka 234 u mnie:

Kod: Zaznacz cały

message_die(GENERAL_ERROR, 'Failed sending email :: ' . (($this->use_smtp) ? 'SMTP' : 'PHP') . ' :: ' . $result, '', __LINE__, __FILE__);
Niestety z wyżej napisanym błędem nie mogę sobie poradzić, więc proszę o pomoc.

Teraz druga sprawa...
Przerabiam styl SubSilver na swój własny. Mam problem z CSSem, gdyż jeśli zmieniam czcionkę lub tło (lub jeszcze coś innego) w moim pliku (templates/SubSilver/SubSilver.css) to on się nie zmienia po odświeżeniu. Zadziwiające jest również to, jeśli usunę plik SubSilver.css, to wygląd strony pozostaje taki sam!!! Myślę, że to jest trochę nie jest normalne... moim zdaniem styl forum powinien się od razu zepsuć. Jeśli się mylę, bardzo proszę o poprawę i pomoc w rozwikłaniu tego, jak i powyższego błędu.

Serdecznie pozdrawiam! :)

PS: Z tej strony wziąłem integrację phpBB + 4images - http://www.fotoan.com/component/option, ... topic,19.0

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Błąd podczas rejestrowania i problem z CSSem.

Post autor: daroPL » 11 grudnia 2008, 16:42

Wpisz w wyszukiwarce forum "Failed sending email :: PHP ::".

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: Błąd podczas rejestrowania i problem z CSSem.

Post autor: jaroslw » 11 grudnia 2008, 17:16

6294 pisze:Przerabiam styl SubSilver na swój własny. Mam problem z CSSem, gdyż jeśli zmieniam czcionkę lub tło (lub jeszcze coś innego) w moim pliku (templates/SubSilver/SubSilver.css) to on się nie zmienia po odświeżeniu. Zadziwiające jest również to, jeśli usunę plik SubSilver.css, to wygląd strony pozostaje taki sam!!! Myślę, że to jest trochę nie jest normalne... moim zdaniem styl forum powinien się od razu zepsuć. Jeśli się mylę, bardzo proszę o poprawę i pomoc w rozwikłaniu tego, jak i powyższego błędu.
Kod jest jeszcze w pliku overall_header.tpl. Usuń to co masz między znacznikami <style type="text/css"> i </style> oraz odkomentuj linię wskazującą na plik .css.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

6294
Posty: 2
Rejestracja: 10 grudnia 2008, 16:53

Re: Błąd podczas rejestrowania i problem z CSSem.

Post autor: 6294 » 16 grudnia 2008, 19:54

Dzięki, wszystko działa jak należy, ale natknąłem się na kolejny problem, nie chciałbym zakładać nowego wątku.
Chciałbym zrobić, aby w tabeli "zaloguj" które przeniosłem na górę forum po zalogowaniu wyświetlało "Edytuj Profil, Prywatne Wiadomości, Wyloguj". Po zalogowaniu tabela z logowaniem znika, a to z menu użytkownika zostaje i tak jest dobrze.
Obecnie mi wyświetlają mi dwie tabelki, a ta górna (pierwszy link poniżej) jest mi całkowicie niepotrzebna, a nie mam pojęcia jak to wyłączyć.
Kod obydwu tabel:

Kod: Zaznacz cały

<form method="post">
  <table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
	<tr>
	  <td class="row1" align="center" valign="middle" height="28">
		<span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_PROGFILE}" class="mainmenu">{L_PROFILE}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><b>{L_LOGIN_LOGOUT}</b></a>&nbsp;</td>
                </td>
	</tr>
  </table>
</form>
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">
  <table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">

	<tr>
	  <td class="row1" align="center" valign="middle" height="28"><span class="gensmall">{L_USERNAME}:
		<input class="post" type="text" name="username" size="10" />
		&nbsp;&nbsp;&nbsp;{L_PASSWORD}:
		<input class="post" type="password" name="password" size="10" maxlength="32" />
		<!-- BEGIN switch_allow_autologin -->
		&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;{L_AUTO_LOGIN}
		<input class="text" type="checkbox" name="autologin" />
		<!-- END switch_allow_autologin -->
		&nbsp;&nbsp;&nbsp;
		<input type="submit" class="mainoption" name="login" value="{L_LOGIN}" />
		</span> </td>
	</tr>
  </table>
</form>
<!-- END switch_user_logged_out -->
:arrow: http://i41.tinypic.com/a1jt6w.png
:arrow: http://i43.tinypic.com/2v1x85e.png

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zablokowany