abbc3 - ikony
-
abbc3 - ikony
Hej, prawdopodobnie coś zepsułem, ponieważ podczas tworzenia postu nie widać ikon. Z tego, co zdążyłem się zorientować, podawana jest zła ścieżka i przez to ich po prostu nie może znaleźć. Orientuje się ktoś, gdzie mogę podmienić ścieżkę na poprawną, aby ikony działały?
Ostatnio zmieniony 30 października 2020, 11:45 przez vader, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem interpunkcję. Proszę sprawdzić post przed wysłaniem np. na stronie www.ortograf.pl
Powód: poprawiłem interpunkcję. Proszę sprawdzić post przed wysłaniem np. na stronie www.ortograf.pl
Re: abbc3 - ikony
Napisz coś więcej, jaka wersja phpBB/wersja rozszerzenia/styl? Czy wcześniej ikony się wyświetlały? Coś zmieniłeś w ustawieniach?
Możesz podrzucić adres forum i testowe konto. W przeglądarce pod przyciskiem F12 masz narzędzia deweloperskie. Możesz sprawdzić, czy nie ma tam jakichś błędów.
Możesz podrzucić adres forum i testowe konto. W przeglądarce pod przyciskiem F12 masz narzędzia deweloperskie. Możesz sprawdzić, czy nie ma tam jakichś błędów.
-
pod f12 jest to co już pisałem czyli - 404 nie może odnaleźć ikon
co do styli to
prosilver i subsilver2
wersje phpBB mam najnowszą bo pare dni temu robiłem upgrade
co do styli to
prosilver i subsilver2
wersje phpBB mam najnowszą bo pare dni temu robiłem upgrade
- Załączniki
-
- 404.png
- (29.95 KiB) Pobrany 236 razy
-
a tak to wygląda jeżeli chodzi o panel wszystkie przyciski działają tyle że jak pisałem nie wyświetlają się ikony kiedy sprawdzam w jakieś ścieżce próbuje szukać ikon widzę .//nazwaikony.gif
- Załączniki
-
- view.png
- (20.72 KiB) Pobrany 245 razy
Jak widzisz, pod wskazaną ścieżką nie ma ikon, dlatego się nie wyświetlają. Podaj pełną ścieżkę z F12.
Powinieneś mieć coś w stylu
Powinieneś mieć coś w stylu
adres_forum/ext/autor/nazwa_ext/styles/all/theme/images/
. Wtedy sprawdź na serwerze czy są tam wgrane ikonki.-
generalnie strukturę forum mam taką samą jak tutaj tzn link/forum
i tak w sumie wskazuje link/forum//nazwaicony.gif
i tak w sumie wskazuje link/forum//nazwaicony.gif
Jeśli chcesz, żeby ci pomóc, to podrzuć adres forum i ścieżkę do brakujących plików.
-
jakoś sobie poradziłem
, przepraszam za kłopot i dziękuje za pomoc ! 

Fajnie, że rozwiązałeś problem. Wypada również podzielić się rozwiązaniem.Marzycielx pisze: ↑01 listopada 2020, 16:01jakoś sobie poradziłem, przepraszam za kłopot i dziękuje za pomoc !
![]()
-
defacto po części sam się rozwiązał dlatego o tym nie pisałem ale fakt ktoś może znajdzie się kto będzie w podobnej sytuacji, wątpie aby to mu pomogło ale podziele się ^^ , wyłączyłem rozszerzenie, usunąłem je , (usunąłem też dane) wgrałem je na nowo, ponownie wyczyściłem cache i ścieżka zmieniła się na /forum/Array , może to rozwiązanie po łebkach ale w tym momencie po prostu utworzyłem takowy katalog i tam skopiowałem wszystkie ikonyvader pisze: ↑02 listopada 2020, 07:50Fajnie, że rozwiązałeś problem. Wypada również podzielić się rozwiązaniem.Marzycielx pisze: ↑01 listopada 2020, 16:01jakoś sobie poradziłem, przepraszam za kłopot i dziękuje za pomoc !
![]()
-
Obstawiam, że może podczas wgrywania rozszerzenia na serwer wystąpił, jakiś problem i wgranie na nowo to rozwiązało, ale trudno powiedzieć 
Problem też nie jest do końca rozwiązany, ale dla mnie obecnie liczy się to, że działa.

Problem też nie jest do końca rozwiązany, ale dla mnie obecnie liczy się to, że działa.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2020, 16:40 przez vader, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączyłem i poprawiłem posty
Powód: połączyłem i poprawiłem posty