bootlike błąd podczas rejestracji

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.2.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
hrx
Posty: 143
Rejestracja: 28 grudnia 2013, 10:47

bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: hrx » 29 marca 2017, 17:50

Witam,

Zastosowałem ten styl na swoim forum, w rejestracji są ustawione pytania bezpieczeństwa przeciw spambotom i nie bardzo rozumiem, dlaczego ta informacja:
Aby zapobiec automatycznemu rejestrowaniu się użytkowników, witryna wymaga wpisania kodu potwierdzającego. Kod ten jest wyświetlony na obrazku poniżej. Jeśli jest on nieczytelny, skontaktuj się z %sadministratorem witryny%s.
https://images83.fotosik.pl/469/7348b49eda17df93.png

Widnieje tam przy rejestracji, skoro nie mam na forum ustawionego zabezpieczenia kodem GD. Nawet widać, że jakiś to jest błąd skoro nie działa link klikalny. Jeśli ustawię metodę zabezpieczenia kodem GD to wszystko jest ok w tej informacji nie ma błędu z linkiem klikalnym.

Orientuje się ktoś o co chodzi? Jakiś to jest błąd w tym stylu i trzeba to zgłosić autorowi?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: Aviator » 29 marca 2017, 22:02

Jak na stylu Prosilver jest w porządku, to tak jest to błąd stylu.
Styl jest pod Twoją wersje forum?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

vader
Moderator
Posty: 704
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: vader » 30 marca 2017, 07:28

Co do samej treści komunikatu, można byłoby go zmienić na bardziej neutralny, np:
Aby zapobiec automatycznemu rejestrowaniu się użytkowników, witryna wymaga wpisania kodu zabezpieczającego. Odpowiedź na pytanie lub przepisz wyświetlony poniżej kod. Jeśli jest on nieczytelny, skontaktuj się z administratorem witryny.
Poza tym skontaktuj się z twórcą stylu na phpbb.com

hrx
Posty: 143
Rejestracja: 28 grudnia 2013, 10:47

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: hrx » 30 marca 2017, 08:36

Aviator pisze:Jak na stylu Prosilver jest w porządku, to tak jest to błąd stylu.
Styl jest pod Twoją wersje forum?
Na prosilver jest w porządku. Tak dla 3.2.0
vader pisze:Poza tym skontaktuj się z twórcą stylu na phpbb.com
Muszę to zgłosić autorowi stylu.

hrx
Posty: 143
Rejestracja: 28 grudnia 2013, 10:47

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: hrx » 03 kwietnia 2017, 12:25


vader
Moderator
Posty: 704
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: vader » 03 kwietnia 2017, 20:17

Pobierałeś oficjalne tłumaczenie? We wcześniejszej (testowej) wersji rzeczywiście był błąd.

hrx
Posty: 143
Rejestracja: 28 grudnia 2013, 10:47

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: hrx » 04 kwietnia 2017, 11:20

vader pisze:Pobierałeś oficjalne tłumaczenie? We wcześniejszej (testowej) wersji rzeczywiście był błąd.
Tak, jak włączę prosilver tego błędu nie ma.

vader
Moderator
Posty: 704
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: vader » 04 kwietnia 2017, 12:12

Zatem błąd po stronie stylu. Szukałeś rozwiązania na phpbb.com u twórcy rozszerzenia?

hrx
Posty: 143
Rejestracja: 28 grudnia 2013, 10:47

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: hrx » 04 kwietnia 2017, 17:20

vader pisze:Zatem błąd po stronie stylu. Szukałeś rozwiązania na phpbb.com u twórcy rozszerzenia?
No właśnie jeszcze nie, cienko u mnie z angielskim, byłbyś w stanie zgłosić ten błąd i parę innych jakbym zapodał w tym temacie lub na pw?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: Aviator » 04 kwietnia 2017, 18:22

Napisz przez transa dodaj screena i tyle.
Takich jak Ty jest pełno i ich rozumieją tym bardziej że błędy są typowe obrazek i krótki opis wystarczy
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

hrx
Posty: 143
Rejestracja: 28 grudnia 2013, 10:47

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: hrx » 07 kwietnia 2017, 08:41

Akurat autorem tego stylu jest Polak użytkownik o nicku pit-PL.

https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p14672316

https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p14689086

Tu ponoć są rozwiązania do tych dwóch błędów, podczas rejestracji i usuwania trwałego. Orientujecie się o co chodzi?

vader
Moderator
Posty: 704
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: bootlike błąd podczas rejestracji

Post autor: vader » 07 kwietnia 2017, 10:34

Jeden plik trzeba edytowac i usunąć podany fragment.
Drugi plik trzeba pobrać i podmienić. Na końcu wyczyścić Cache forum.

ODPOWIEDZ