Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Pomoc w przypadku kłopotów z rozszerzeniami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
welli27
Posty: 9
Rejestracja: 06 stycznia 2018, 04:07
Lokalizacja: Żywiec

Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: welli27 » 06 stycznia 2018, 04:14

Witam, piszę z prośbą, ponieważ próbuję rozwiązać problem swojego forum od 3 nocy. Na żadnym forum, nawet zagranicznym nie znalazłem odpowiedzi, dlatego piszę ten temat.

Wersja phpbb: 3.2.1
Wersja php: 5.6.33

Problem polega na tym, że Panelu Administratora wyświetlają się tylko oficjalne rozszerzenia phpbb ze strony: https://www.phpbb.com/extensions/official-extensions/

Jednakże rozszerzenia będące nieoficjalnymi, nie wyświetlają się w Panelu Administratora (nie da się ich zainstalować).

Wszystko dobrze instaluję z prawidłowymi wersjami.

W czym może być problem?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Marcin.

vader
Moderator
Posty: 446
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: vader » 06 stycznia 2018, 08:14

Podeślij takie rozszerzenie.

welli27
Posty: 9
Rejestracja: 06 stycznia 2018, 04:07
Lokalizacja: Żywiec

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: welli27 » 06 stycznia 2018, 09:31


vader
Moderator
Posty: 446
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: vader » 06 stycznia 2018, 12:06

Mimo wszystko zapytam, jak wygląda ścieżka do folderu mchat czy ajaxchat?

welli27
Posty: 9
Rejestracja: 06 stycznia 2018, 04:07
Lokalizacja: Żywiec

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: welli27 » 06 stycznia 2018, 12:34

mchat - ext/phpbb/dmzx/mchat
ajax - ext/phpbb/ajaxchat-master (samego "ajaxchat" też próbowałem)
steam - ext/phpbb/stevotvr/steamstatus

Reszta oficjalnych rozszerzeń w folderze ext/phpbb

vader
Moderator
Posty: 446
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: vader » 06 stycznia 2018, 16:00

I tu jest problem :) Pamiętaj, aby ścieżka do rozszerzenie było zawsze w formacie /ext/autor_rozszerzenia/folder_rozszerzenia.

Czyli ma być:

mchat - ext/dmzx/mchat
ajax - ext/???/ajaxchat-master (nie wiem, kto jest autorem, dlatego dałem /???/)
steam - ext/stevotvr/steamstatus

welli27
Posty: 9
Rejestracja: 06 stycznia 2018, 04:07
Lokalizacja: Żywiec

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: welli27 » 06 stycznia 2018, 17:24

Hymm, już próbowałem tej ścieżki. Ale spróbowałem jeszcze dwa razy dla pewności. I muszę powiedzieć za drugim podejściem zaskoczyło. Nie wiem w czym był problem, ale ważne, że już działa :D

Bardzo ślicznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Temacik do zamknięcia.

Awatar użytkownika
Don Vito
Posty: 2
Rejestracja: 24 stycznia 2017, 09:26
Kontakt:

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: Don Vito » 20 stycznia 2018, 22:17

Sprawdź jak jest zapisana ścieżka w composer.json chodzi o pierwszą linijkę. Tam gdzie masz Name: coś/coś. Na tej podstawie zmień nazwy folderów i wgraj na serwer powinno trybić ;

Kris8
Posty: 2
Rejestracja: 15 lutego 2018, 19:07

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: Kris8 » 15 lutego 2018, 19:28

Witam,

po wgraniu do .ext rozszerzenia Ajax Chat (pobrany z phpbb.com) i poprawnym wyświteniu się w panelu admistracyjnym/dostosowanie i włączeniu, następnie po przejściu na stronę główną założonego forum wyświetla się cała biała strona.
Co może blokować wyświetlenie się poprawnie forum ?

vader
Moderator
Posty: 446
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: vader » 16 lutego 2018, 07:19

Jakieś błędy w konsoli przeglądarki (pod F12)? Sprawdź logi hostingu.

Kris8
Posty: 2
Rejestracja: 15 lutego 2018, 19:07

Re: Forum nie czyta nieoficjalnych rozszerzeń.

Post autor: Kris8 » 16 lutego 2018, 12:03

W konsoli jest tylko komunkat typu: Kodowanie znaków w dokumencie HTML nie zostało zadeklarowane.
Logi to nie bardzo wiem czy wyczytam coś z nich.
Na tym samym hostingu miałem zrobione próbne forum i działał ten czat i inne wtyczki.
Obecie mam włączone kikla wtyczek, ale po ich uruchomienie strona wczytywałała się poprawnie.
Czy ma znaczenie to, że wcześniej na tym próbnym forum miałem adres htts:// ... a teraz mam https:// ... . ?

ODPOWIEDZ