Niedziałąjące rozszerzenia

Pomoc przy instalacji i konfiguracji rozszerzeń do phpBB 3.2.x.. Dyskusje na ich temat oraz baza dodatków i spolszczeń.
Morion
Posty: 7
Rejestracja: 01 lutego 2011, 18:45

Niedziałąjące rozszerzenia

Post autor: Morion » 25 marca 2018, 22:17

W najnowszej wersji phpbb3.2.x wiele rozszerzeń starych nie działa. Problem jest gdzieś w php, posypały mi się trzy rozszerzenia od kolegi. Czy ktoś wie gdzie można znaleźć listę konkretnych zmian? Tak, by możliwa była próba znalezienia problemów? Może teraz coś otrzymuje inną nazwę w my_sql niż kiedyś, może nazwa jakiegoś eventu się zmieniła?

vader
Moderator
Posty: 715
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Niedziałąjące rozszerzenia

Post autor: vader » 26 marca 2018, 06:32

A sam szukałeś, włącznie z rozszerzeniami? :)

Morion
Posty: 7
Rejestracja: 01 lutego 2011, 18:45

Re: Niedziałąjące rozszerzenia

Post autor: Morion » 27 marca 2018, 01:22

Szukałem ale mogłem pominąć coś przez brak zrozumienia. Php to dla mnie czarna magia, której nie mogę pojąć. Dlatego liczę, że zmiany są natury logistycznej i wystarczy w kilku miejscach z starego do nowego eventu przypisać fragment kodu etc ;)

Awatar użytkownika
lopoto
Posty: 79
Rejestracja: 04 grudnia 2014, 01:26

Re: Niedziałąjące rozszerzenia

Post autor: lopoto » 27 marca 2018, 22:13

jakies herezje wacpan wypisujesz - kazde rozszerzenie ma opisane jake sa wymagania , wiec najpierw napisz konkretnie ktore ci nie dziala i na jakich parametrach - bo czarodziejow tu nie ma .

Morion
Posty: 7
Rejestracja: 01 lutego 2011, 18:45

Re: Niedziałąjące rozszerzenia

Post autor: Morion » 29 marca 2018, 02:34

Cóż, to dwa rozszerzenia jakie wykonał kolega, z którym teraz nie mam kontaktu. Nigdzie nie opublikowane etc. Pierwsze to ukryte wiadomości, padło w wariancie bbcode na hasło. Wszystko się wyświetla jak trzeba na początku, ale nie ładuje wiadomości po wpisaniu hasła. Drugie to bbcode tabelkujący zawartość z minimum technicznego tekstu (mniej, niż normalnie robiąc bbcode), przestał się parsować. Nie ma wywala mi strony z komunikatem, że coś jest nie tak w jakiejś linijce.

ODPOWIEDZ