Błąd w pliku językowym?

Pomoc przy instalacji i konfiguracji rozszerzeń do phpBB 3.2.x.. Dyskusje na ich temat oraz baza dodatków i spolszczeń.
wicy
Posty: 158
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Błąd w pliku językowym?

Post autor: wicy » 24 sierpnia 2017, 11:31

W templatce mam zdefiniowane na próbę coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

<div class="member-search panel">
  <a href="{U_SZUKAJ_PARAFII}">{M_FIND_PARISH}</a>
</div>
<div class="member-search panel">
  <a href="{U_SZUKAJ_MA}">{M_DONE_PARISH}</a>
</div>
<div class="member-search panel">
  <a href="{U_SZUKAJ_CHCE}">{M_REQUEST_PARISH}</a>
</div>
<div class="member-search panel">
  <a href="{U_SZUKAJ_PARAFII}">{TAB_TOWN}</a>
</div> 
<div class="member-search panel">
  <a href="{U_SZUKAJ_PARAFII}">{VIEWING_ACME_DEMO}</a>
</div> 
<!-- IF S_POKAZ_PROFIL -->
<div class="member-search panel">
  <p class="breadcrumbs"><a href="{U_UKRYJ_PROFIL}">{HIDE_PROFILE}</a></p>
</div>
Nie wyświetlają się wszystkie teksty. Nie wyświetla się tekst TAB_TOWN i VIEWING_ACME_DEMO - niezależnie od pozycji. Wklepany w ich miejsce inny tekst lub inna zmienna wyświetla się poprawnie.
Tablica językowa zdefiniowana zgodnie z kanonem:

Kod: Zaznacz cały

$lang = array_merge($lang, array(
	'TAB_TOWN' => 'Miasto',
	'VIEW_PROFILE'  => 'Pokaż profil',
  'HIDE_PROFILE'  => 'Ukryj profil',
  'M_FIND_PARISH' => 'Znajdź parafię',
  'M_DONE_PARISH' => 'Parafie opracowane',
  'M_REQUEST_PARISH' => 'Parafie poszukiwane',
  
  'TAB_PARISH'  => 'Parafia',
));
O co w tym wszystkim może chodzić? Kombinuję różne nazwy (nie powielone w systemie), różne ustawienia i nic. TAB_TOWN się nie pokazuje.
_________
forgen.pl

wicy
Posty: 158
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: Błąd w pliku językowym?

Post autor: wicy » 24 sierpnia 2017, 12:51

Problem rozwiązany ;)
_________
forgen.pl

vader
Moderator
Posty: 382
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Błąd w pliku językowym?

Post autor: vader » 24 sierpnia 2017, 16:13

Warto się podzielić rozwiązaniem.

wicy
Posty: 158
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: Błąd w pliku językowym?

Post autor: wicy » 24 sierpnia 2017, 17:32

Po co? Przecież prawie nikt tu nie pisze rozszerzeń?
OK... głupi żarcik.

Otóż rozwiązanie wynika (chyba) z przyjętych zasad operowania (nie wiem jak to się nazywa) zmiennymi (?) w html. Otóż jeśli w html chcemy użyć {L_JAKAS_DANA} jako nazwa linka to w pliku językowym powinna ona być zdefiniowana jako 'JAKAS_DANA' => 'tekst',.
Odwołania do innych "zmiennych" deklarowanych w html i zdefiniowanych w pliku językowym powinny być jawnie zadeklarowane w php, np.

Kod: Zaznacz cały

$this->template->assign_vars(array(
  'HIDE_PROFILE'	=> $this->user->lang['HIDE_PROFILE'],
  'SHOW_PROFILE'	=> $this->user->lang['SHOW_PROFILE'],
));
_________
forgen.pl

ODPOWIEDZ