Strona 1 z 1

Brak wyboru

: 08 listopada 2018, 11:25
autor: lutek22
Mam dziwny problem. Rzadko bywam na swoim forum tym bardziej rzadko coś przy nim dłubę ale ostatnio naszło mnie aby wgrać nowy styl i kiedy chciałem go uruchomić w panelu admina okazało się, że w Dostosuj nie ma opcji Style ani pakiet językowy. Zostały jedynie wtyczki. Co to może być i czy można to poprawić? Objawy na obrazku.

Re: Brak wyboru

: 08 listopada 2018, 11:27
autor: vader
Usuń ten styl z serwera, odśwież cache i zobacz.

Re: Brak wyboru

: 08 listopada 2018, 11:37
autor: lutek22
vader pisze:
08 listopada 2018, 11:27
odśwież cache i zobacz.
Masz na myśli Wyczyść bufor w PA. Jeśli tak to mimo, że usunąłem styl przez FTP i wyczyściłem bufor nic nie pomogło.
EDIT:
Wyczyściłem cache przez FTP i też bez zmian.

Re: Brak wyboru

: 08 listopada 2018, 12:15
autor: vader
A cache przeglądarki? Najlepsze wg mnie czyszczenie folderu cache to zmiana jego nazwy na serwerze.

Czy w konsoli przeglądarki pod F12 masz jakieś błędy? (zakładka konsola/sieć)

Wgraj jeszcze raz pliki stylów (jeśli masz jakieś zmiany to zostaną nadpisane)

Re: Brak wyboru

: 08 listopada 2018, 21:18
autor: lopoto
lutek22 pisze:
08 listopada 2018, 11:25
Mam dziwny problem. Rzadko bywam na swoim forum tym bardziej rzadko coś przy nim dłubę ale ostatnio naszło mnie aby wgrać nowy styl i kiedy chciałem go uruchomić w panelu admina okazało się, że w Dostosuj nie ma opcji Style ani pakiet językowy. Zostały jedynie wtyczki. Co to może być i czy można to poprawić? Objawy na obrazku.
Nie masz statusu zalozyciela forum ! tylko zwykly admin - dlatego nie widzisz reszty opcji.

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 07:39
autor: lutek22
lopoto pisze:
08 listopada 2018, 21:18

Nie masz statusu zalozyciela forum ! tylko zwykly admin - dlatego nie widzisz reszty opcji.
1. Przecież ja zakładem to forum więc jak to możliwe i jeśli już jak to zmanić?
2. Przecież widzę opcję Wtyczki w PA a ona występuje tam gdzie Style więc jak to możliwe?
EDIT:
Faktycznie po sprawdzeniu w PA widzę, że nie jestem założycielem tylko mam samo admine. Nie mogę tego zmienić gdyż wybranie opcji TAK jest niemożliwe. Co z tym zrobić?

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 10:43
autor: vader
Ciekawe dlaczego nie jesteś teraz założycielem...

A żeby to naprawić, trzeba w bazie danych dla swojego użytkownika zmienić odpowiednią opcję. Więc zaloguj się do bazy danych forum. Znajdź użytkownika poprzez zapytanie

Kod: Zaznacz cały

SELECT * FROM `phpbb3_users` WHERE username = 'twoj_nick' 
i w polu user_type zmień na 3. Zapisz, wyczyść folder cache/bufor.

Lub wejdź na strone swojego profilu na forum, w url na końcu będziesz mieć ?mode=viewprofile&u=xxx, gdzie xxx to user_id

Zaloguj się do bazy danych i wykonaj polecenie

Kod: Zaznacz cały

UPDATE `phpbb3_users` SET user_type = 3 WHERE user_id = xxx
. Wyczyść folder cache/bufor.

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 13:36
autor: lutek22
Też mnie dziwi co się stało ze mną jako założycielem bo tego raczej się nie zmienia? :) czyli zmienic na user id 3 bo jak zmieniłem na 1 to nawet nie chciało zapisać w bazie :)

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 15:11
autor: vader
zmień user_type, a nie user_id

0 - zwykły użytkownik
1 - nieaktywny użytkownik
2 - bot
3 - założyciel

Jaka masz odpowiedź z mysql?

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 15:47
autor: lopoto
Najprosciej z poziomu panelu admina zrobic to , majac zainstalowane STK , wpisujesz jedynie nazwe uzytkownika i zatwierdzasz .
stk.PNG
(60.99 KiB) Pobrany 8 razy

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 16:44
autor: lutek22
Panowie będę przy kompie odpisze bo na fonie niewygodnie.

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 22:00
autor: lopoto
:D pozdrawiam

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 22:15
autor: lutek22
Wielkie dzięki za help. Zastosowałem user_type 3 w phpmyadmin i pomogło :mrgreen: Stawiam piwo bo po wódce głupieję :lol:

Re: Brak wyboru

: 09 listopada 2018, 22:30
autor: lopoto
Dobrze ze juz po problemie .