Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
yerry
Posty: 10
Rejestracja: 07 listopada 2016, 11:53
Lokalizacja: Kraków

Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: yerry » 25 marca 2018, 23:45

Witam.
Wykonałem aktualizację z 3.0 do najnowszej 3.2 wg wątku http://www.phpbb.pl/forum/viewtopic.php?f=138&t=17775
Proces przebiegł pomyślnie ale... nie do końca. Zostały jakieś pozostałości, nie wiem czego szukać. Próba wejścia w zakładkę ROZSZERZENIA w PA wyświetla błąd jak w załączeniu. Prośba o sugestie co muszę zrobić lub zdalną pomoc.
Załączniki
Błąd.jpg
(130.99 KiB) Pobrany 11 razy

vader
Moderator
Posty: 542
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: vader » 26 marca 2018, 06:30

Zaloguj się do ACP > System > Zarządzanie modułami > Panel administracji wejdź w rozszerzenia i usuń wszystkie moduły, które nie mają tłumaczeń i wyglądają w postaci JAKIS_MODUL_DO_USUNIECIA.

A zanim to zrobisz możesz podesłać screen.

yerry
Posty: 10
Rejestracja: 07 listopada 2016, 11:53
Lokalizacja: Kraków

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: yerry » 26 marca 2018, 08:08

Są dwa takie wyglądające jak pozostałości po 3.0. Jednakże nie chcą się dać usunąć - ze względu na jakieś elementy potomne
Załączniki
Zarz_mod1.jpg
(199.14 KiB) Pobrany 10 razy
Zarz_mod2.jpg
(253.75 KiB) Pobrany 8 razy

vader
Moderator
Posty: 542
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: vader » 26 marca 2018, 08:29

Musisz kliknąć te moduły i w środku są podmoduły. Dopiero jak je usuniesz, to będziesz mógł usunąć główne modułu ACP_CAT_PHPBB_SEO oraz ACP_CAT_MODS

Przejrzyj jeszcze inne moduły, czy czasem nie ma jakichś śmieci. Głównie sprawdź moduł Ogólne.

yerry
Posty: 10
Rejestracja: 07 listopada 2016, 11:53
Lokalizacja: Kraków

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: yerry » 26 marca 2018, 09:07

Wyczyściłem te modułu oraz przeglądnąłem wszystkie inne - wygląda że jest czysto. Jednak zakładka Rozszerzenia nadal wywala błąd jak w pierwszym poście...

vader
Moderator
Posty: 542
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: vader » 26 marca 2018, 09:40

Wejdź do modułu Rozszerzenia i zobacz czy nie masz tam jakichś śmieci. Bo acp_mobique wskazuje na wtyczkę tapatalk, której pozostałości zapewne tam są.

yerry
Posty: 10
Rejestracja: 07 listopada 2016, 11:53
Lokalizacja: Kraków

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: yerry » 26 marca 2018, 14:00

No dokładnie. Wygląda to tak jakby Tapatalk był 2x? A jeśli tak to który poprawny?
Ewentualnie usunę go i zobaczę co zostanie.
Załączniki
PA_zarz_mod_tap2.jpg
(216.41 KiB) Pobrany 7 razy
PA_zarz_mod_tap1.jpg
(214.96 KiB) Pobrany 7 razy
PA_zarz_mod.jpg
(212.45 KiB) Pobrany 7 razy

vader
Moderator
Posty: 542
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: vader » 26 marca 2018, 14:07

Masz zainstalowany tapatalk? Jeśli tak to do odinstaluj. Usuń wszystkie moduły taptalk, które zostaną. I zainstaluj ponownie.

yerry
Posty: 10
Rejestracja: 07 listopada 2016, 11:53
Lokalizacja: Kraków

Re: Po migracji 3.0 do 3.2 nie działa zakładka Rozszerzenia

Post autor: yerry » 26 marca 2018, 14:18

I tak też zrobiłem. Wyłączyłem Tapatalka, usunąłem dane, usunąłem wszystkie pozostałości po nim w PA. Po czym włączyłem Tapatalka i.... wszystko działa :) Nie ma tego błędu, jest poprawny dostęp do zakładki Rozszerzenia,
Dziękuję za wsparcie.

ODPOWIEDZ