Wdrożenie SSL/https na forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
hrx
Posty: 156
Rejestracja: 28 grudnia 2013, 10:47

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Post autor: hrx » 26 lipca 2019, 07:54

Napisz do wsparcia OVH i przedstaw im sprawę i zapytaj się ich, czy orientują się, o co chodzi, może ten problem z SSL dla subdomeny jest po stronie OVH.

Jeśli w OVH będzie OK, to na oficjalnym wsparciu trzeba będzie zapytać się, o co chodzi.

Wazdar
Posty: 13
Rejestracja: 14 sierpnia 2015, 18:58
Kontakt:

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Post autor: Wazdar » 26 lipca 2019, 07:59

Ok już wysyłam zapytanie.

Wazdar
Posty: 13
Rejestracja: 14 sierpnia 2015, 18:58
Kontakt:

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Post autor: Wazdar » 30 lipca 2019, 09:50

OVH odpisał wiadomość podając link jak zainstalować certyfikat:
https://docs.ovh.com/pl/hosting/aktywac ... tp-i-https

Wpisałem kod do pliku .htcaccess i wszystko działa.

Kod: Zaznacz cały

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.mypersonaldomain.ovh/$1 [R,L]
Oczywiście zamiast mypersonaldomain.ohv wpisałem swoją domenę.

Dziękuję wszystkim za pomoc i propozycje jakie mi dawaliście.

vader
Moderator
Posty: 896
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Post autor: vader » 30 lipca 2019, 10:28

Trochę się dziwię, że nie działa ten kod z drugiego postu. Sam korzystam z ovh i u mnie działa ok. Poza tym fajnie, że już działa dobrze.

ODPOWIEDZ