Problem z uprawnieniami i widocznością

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.1.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
krzysztofel
Posty: 2
Rejestracja: 24 stycznia 2018, 20:03

Problem z uprawnieniami i widocznością

Post autor: krzysztofel » 24 stycznia 2018, 21:33

Otóż wszystkie uprawnienia są tak ustawione, że każdy powinien widzieć wszystkie tematy i posty bez logowania, ale jest inaczej...
Uprawnienia po któreś aktualizacji przestawiły się tak że widoczne są tematy i posty dopiero po zalogowaniu chociaż wszystko jest dobrze ustawione. Jest jakiś ogólny plik, aby przywrócić ustawienia uprawnień? Reinstalacja nowszej wersji nie pomaga.

wersja: 3.1.9

z góry dziękuje za podpowiedzi ;)

vader
Moderator
Posty: 567
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Problem z uprawnieniami i widocznością

Post autor: vader » 25 stycznia 2018, 07:28

Sprawdź dokładnie uprawnienia grup na forach - Goście. Dla każdego forum ustaw Możliwość widzenia forum/tematów: TAK

Oczywiście zachęcam do aktualizacji forum do pgpBB 3.2.2

krzysztofel
Posty: 2
Rejestracja: 24 stycznia 2018, 20:03

Re: Problem z uprawnieniami i widocznością

Post autor: krzysztofel » 10 marca 2018, 23:20

vader pisze:
25 stycznia 2018, 07:28
Sprawdź dokładnie uprawnienia grup na forach - Goście. Dla każdego forum ustaw Możliwość widzenia forum/tematów: TAK

Oczywiście zachęcam do aktualizacji forum do pgpBB 3.2.2
Nie pomogło. Za Twoją radą zaktualizowałem pliki tzn. napisałem na ftp pobrane stąd: https://www.phpbb.com/downloads/
Czy da się coś zrobić? Straciłem wszystkie działy/posty/użytkowników, a nie robiłem kopii zapasowej :cry:

vader
Moderator
Posty: 567
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Problem z uprawnieniami i widocznością

Post autor: vader » 11 marca 2018, 07:41

Jeśli nie masz kopi bazy to niestety nic nie zrobisz.

W kazdym poradniku jest powiedziane zrob kopie plikow i bazy danych.


Zapytaj hosting, bo oni robia kopie baz albo sam poszukaj na ustawieniach hostingu lub podczas logowania do phpMyAdmin masz wybor wersji/kopi baz.

ODPOWIEDZ