Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem PL

Wszystko o polskim pakiecie językowym (spolszczeniu) dla phpBB 3.0.x.
Aviator
Administrator
Posty: 2083
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem PL

Post autor: Aviator » 09 maja 2012, 23:18

Mam jedno forum z innym pakietem językowym (nie z phpbb.pl) chciałbym zmienić ten pakiet na ten z phpbb.pl :P
I teraz pytanko jak to zrobić w najmniej inwazyjny sposób?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Teo
Zasłużony
Posty: 113
Rejestracja: 19 czerwca 2007, 14:47

Re: Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem

Post autor: Teo » 09 maja 2012, 23:59

Bardzo prosto. Zamieniasz w katalogu language/pl poprzednie pliki plikami z naszego pakietu oraz w katalogu styles/nazwa_stylu/imageset/pl obrazkami z naszego pakietu i w PA na karcie Style odświeżasz zestawy obrazków. Możesz tylko poinformować użytkowników, że zmieni się trochę nazewnictwo.
Teo

Aviator
Administrator
Posty: 2083
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem

Post autor: Aviator » 10 maja 2012, 00:08

Czyli jednak inwazja :P
Forum posiada kilkanaście modyfikacji i wiąże się to z tym, jeżeli miałbym to robić tak jak opisałeś z dodawaniem od początku tłumaczeń modyfikacji do plików językowych.

A jakbym zrobił coś takiego:
Forum czeka aktualizacja z 3.0.9 do 3.0.10 i jakbym wrzucił automatyczną aktualizacje phpbb.pl to czy pliki językowe by się automatycznie zaktualizowały? (Choć chyba nie bo żeby się zaktualizowały to muszą być informacje o zmianach w automatycznej aktualizacji)
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Teo
Zasłużony
Posty: 113
Rejestracja: 19 czerwca 2007, 14:47

Re: Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem

Post autor: Teo » 10 maja 2012, 00:24

Psikus pisze:Czyli jednak inwazja :P
Forum posiada kilkanaście modyfikacji i wiąże się to z tym, jeżeli miałbym to robić tak jak opisałeś z dodawaniem od początku tłumaczeń modyfikacji do plików językowych.
Niestety trzeba zrobić to ręcznie. :(
Psikus pisze:A jakbym zrobił coś takiego:
Forum czeka aktualizacja z 3.0.9 do 3.0.10 i jakbym wrzucił automatyczną aktualizacje phpbb.pl to czy pliki językowe by się automatycznie zaktualizowały? (Choć chyba nie bo żeby się zaktualizowały to muszą być informacje o zmianach w automatycznej aktualizacji)
Pierwsze przejście trzeba zrobić ręcznie, dlatego nie publikowaliśmy pakietu automatycznej aktualizacji przy publikacji naszego pakietu. Dopiero kolejne wersje mają pakiet automatycznej aktualizacji. Niestety takie są koszty lepszego pakietu językowego.
Teo

Aviator
Administrator
Posty: 2083
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem

Post autor: Aviator » 10 maja 2012, 00:32

Aha, rozumiem.
Może można by było pomyśleć nad taką aktualizacją pakietu językowego, czyli automatyczne przejście z pakietu "jednego" na ten z phpbb.pl .
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Teo
Zasłużony
Posty: 113
Rejestracja: 19 czerwca 2007, 14:47

Re: Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem

Post autor: Teo » 10 maja 2012, 00:48

Przygotowanie takiego pakietu wymaga bardzo dużo pracy i IMHO nie ma teraz sensu. Od czasu publikacji naszego pakietu były już 2 aktualizacje skryptu phpBB3 i dla tych aktualizacji pakiet automatycznej aktualizacji był i jest wydawany, zatem albo zdecydujesz się na „trochę” dłubania, albo pozostaniesz przy tym, co masz. Gdy zmieniałem pakiet na swoim forum dawno temu (gdzieś na żywym organizmie trzeba było robić testy) też stanąłem przed takim problemem ale pomału, offline, to zrobiłem i po zakończeniu prac wgrałem gotowe pliki. Poszło bezproblemowo.
Teo

Aviator
Administrator
Posty: 2083
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wgranie spolszczenia phpbb.pl do forum z innym pakietem

Post autor: Aviator » 10 maja 2012, 01:00

Pozostać raczej nie mogę przy tym co mam, bo jest mi to potrzebne do jednego celu ;)
No nic dzięki, będziemy dłubać :)
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Zablokowany