samodzielne modyfikowanie

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
Shodgan
Posty: 3
Rejestracja: 07 lipca 2007, 17:17

samodzielne modyfikowanie

Post autor: Shodgan » 07 lipca 2007, 17:25

Witam
Mam wersje phpBB modified v 1.12.5 by Przemo i jak zmienię tytuł za pomocą atrybutu <title> odświerze strone i pokarzą się błędy: Cannot modified :shock:
Nie można zmieniać nic w kodach czy co?

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: daroPL » 07 lipca 2007, 17:38

Shodgan pisze:Mam wersje phpBB modified v 1.12.5 by Przemo
To temat umieściłeś w złym dziale :)
Shodgan pisze:jak zmienię tytuł za pomocą atrybutu <title> odświerze strone i pokarzą się błędy: Cannot modified
Pokaż jak to zmieniasz, łatwiej będzie pomóc :)

Awatar użytkownika
3502274
Posty: 151
Rejestracja: 02 września 2005, 12:56
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Post autor: 3502274 » 07 lipca 2007, 17:47

W przemie meta-tagi ustawiasz z poziomu panelu administratora:

PA -> Konfiguracja -> Dodatkowe ->
META Keywords Keywords w tagach HTML
META Description Description w tagach HTML

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 07 lipca 2007, 19:59

3502274 pisze:W przemie meta-tagi ustawiasz z poziomu panelu administratora:

PA -> Konfiguracja -> Dodatkowe ->
A co mają znaczniki <meta>, do <title>?
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
3502274
Posty: 151
Rejestracja: 02 września 2005, 12:56
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Post autor: 3502274 » 07 lipca 2007, 20:10

Title to tytuł strony więc w tym momencie nie rozumiem sedna pytania głównego w topicu. Więc pomyślałem ze może autorowi chodziło o meta tagi które zawierają się w HEAD. O co jeszcze można było zapytać title? o dodawanie do plików .php trochę niezrozumiałe jak dla mnie.

Shodgan
Posty: 3
Rejestracja: 07 lipca 2007, 17:17

Post autor: Shodgan » 12 lipca 2007, 18:01

np. chciałem dodać nową linię:
echo "<br/>";
lub
<br/>

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 12 lipca 2007, 20:03

Shodgan pisze:np. chciałem dodać nową linię:
echo "<br/>";
lub
<br/>
W <title> to nie zadziała ;) W .tpl dla przejścia do nowej linii używaj <br />
Shodgan pisze:echo "<br/>";
Jak już to:

Kod: Zaznacz cały

<?php echo "br />"; ?>
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Shodgan
Posty: 3
Rejestracja: 07 lipca 2007, 17:17

Post autor: Shodgan » 19 lipca 2007, 09:47

no miałem umieszczoe to w znaczkikach <? i ?>

[ Dodano: 03 Sierpień 2007, 14:04 ]
no normalnie modyfikuje kod np. <? echo "<br/>"; ?> umiem php wiec nie powinno byc błędu a wy jak modyfikujecie?

Zablokowany