Automatyczne logowanie

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
Awatar użytkownika
Wisnia
Posty: 56
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 16:13
Kontakt:

Automatyczne logowanie

Post autor: Wisnia » 15 września 2006, 16:18

Witam

Mam nastepujący problem.

Wchodząc na forum nie loguje mnie automatycznie muszę wpisac login i hasło. Dlaczego tak sie dzieje?

chodzi o to forum: http://www.Altercrux.nsf.pl

Używam: phpBB modified v 1.12.5 by przemo
Obrazek

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: daroPL » 15 września 2006, 17:49

Poprawnie ustawiłeś cookie, nazwe domeny itd. ?

// Przenosze do "Modyfikowane phpBB"

Awatar użytkownika
Wisnia
Posty: 56
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 16:13
Kontakt:

Post autor: Wisnia » 15 września 2006, 19:19

Tak, to zrobiło sie nagle kilka razy wchodziłem było dobrze i za którymś razem ciach... nie loguje mnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Alien
Posty: 132
Rejestracja: 09 lipca 2006, 16:16
Lokalizacja: /dev/null
Kontakt:

Post autor: Alien » 16 września 2006, 08:42


Awatar użytkownika
Wisnia
Posty: 56
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 16:13
Kontakt:

Post autor: Wisnia » 16 września 2006, 09:32

Teraz jest dobrze porobione chmod?

A z tym post_comment.php to nie wiem co zrobic wrzuciłem najnowsza poprawke do php by przemo którego używam. Może to ona?

to ta poprawka: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... hp?t=31281
Obrazek

Awatar użytkownika
Alien
Posty: 132
Rejestracja: 09 lipca 2006, 16:16
Lokalizacja: /dev/null
Kontakt:

Post autor: Alien » 16 września 2006, 14:02

Tam dokladnie pisze co trzeba zmienić w check_data.php :)

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Posty: 1187
Rejestracja: 07 sierpnia 2005, 17:13
Lokalizacja: phpbb_config
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 16 września 2006, 15:31

Alien9, a co check_data.php ma do tego?

Wisnia, napisz tutaj jak masz forum skonfigurowane, tzn. domena, ścieżka, itp.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów wtryski

Awatar użytkownika
Alien
Posty: 132
Rejestracja: 09 lipca 2006, 16:16
Lokalizacja: /dev/null
Kontakt:

Post autor: Alien » 16 września 2006, 17:25

phpBB Assistant, chodzi mu o check_files bo pojawia się błąd. Można to wyedytować w check_data.php. Więcej w poście przema.

Awatar użytkownika
Wisnia
Posty: 56
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 16:13
Kontakt:

Post autor: Wisnia » 16 września 2006, 19:23

Nazwa Domeny: http://www.altercrux.nsf.pl

Port Serwera: 80 (to chyba małoważne)

Ścieżka skryptu: /

Nazwa Cookie: phpbb2mysql

Ścieżka Cookie: /


PS: Wprowadziłem kod, który podał przemo, ale nadal mnie nie loguje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Alien
Posty: 132
Rejestracja: 09 lipca 2006, 16:16
Lokalizacja: /dev/null
Kontakt:

Post autor: Alien » 16 września 2006, 20:14

Wisnia, po nadaniu chmodów nadal wylogowywuje?
Konfiguracja ok.
Może spróbuj wchodzic na forum przez adres z www lub odwrotnie, czyli http://

Awatar użytkownika
Wisnia
Posty: 56
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 16:13
Kontakt:

Post autor: Wisnia » 16 września 2006, 22:14

Eh... kombinowałem róznie i z "www" i z "http". Nic nie daje.

Macie jakiś pomysł jeszcze?
Obrazek

Awatar użytkownika
Wisnia
Posty: 56
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 16:13
Kontakt:

Re: Automatyczne logowanie

Post autor: Wisnia » 29 sierpnia 2008, 19:33

Rozwiązałem problem. Opera jakims cudem przestała logować. Wyczysciłem jej pamięć podreczną i działa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony
Posty: 649
Rejestracja: 18 marca 2006, 16:15
Lokalizacja: Otwock pod W/w

Re: Automatyczne logowanie

Post autor: Betrayal » 29 sierpnia 2008, 20:09

W twoim wypadku czas to chyba względne pojęcie :/ Zamykam temat i upominam, jeszcze raz taka sytuacja się powtórzy, a będę zmuszony dać ci ostrzeżenie.

Zablokowany