we_clearblue 2.0.0

Style do phpBB 3.0.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: we_clearblue 1.0.3

Post autor: jaroslw » 09 grudnia 2011, 12:59

Sprawdź czy posiadasz plik quickreply_body.html w katalogu templates/ oraz czy w viewtopic_body.html jest linia typu:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF S_QUICK_REPLY -->
	<!-- INCLUDE quickreply_editor.html -->
<!-- ENDIF -->
W opisie stylu napisane jest, że jest on zmiennej szerokości ;) Przy rozdzielczości powyżej 980px szerokość ustawiana jest na 70% okna przeglądarki. Masz więc dwa wyjścia: albo dodać jakieś tło, tak jak jest to w oryginale, albo ustawić szerokość na stałą dla #wrapper, #footer-inner w common.css.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.3

Post autor: Aviator » 09 grudnia 2011, 14:19

weeb pisze:Sprawdź czy posiadasz plik quickreply_body.html w katalogu templates/ oraz czy w viewtopic_body.html jest linia typu:
Wszystko jest na swoim miejscu.

weeb pisze: albo dodać jakieś tło, tak jak jest to w oryginale
Nie bardzo rozumiem, wszystko jest oryginalne :P
w Stylu z którego został wstawiony screen nic nie było modyfikowane oprócz koloru belki.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: we_clearblue 1.0.3

Post autor: jaroslw » 10 grudnia 2011, 16:19

W takim razie czegoś innego musi brakować. Masz modyfikowaną szybką odpowiedź? Sprawdź w kodzie źródłowym forum czy pojawiają się jakieś ślady szybkiej odpowiedzi. Będzie wtedy wiadomo czy problem leży gdzieś na poziomie PHP czy HTML/CSS.

Zobacz na ten zrzut ekranu:
http://weeb.pl/images/large/we_clearblue.png

Jest tam niebieskie tło ciągnące się przez całą szerokość okna. Brakuje Ci albo grafiki, albo którejś definicji CSS.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.3

Post autor: Aviator » 10 grudnia 2011, 16:30

Nigdy nie modyfikowałem tej części stylu/forum, taki mam zamiar :P
W źródle czyli jak i gdzie? :P

Z tym headerem już chyba wiem o co chodzi, ale na razie chciałbym się uporać z tą szybką odpowiedzią bo bardzo mi to przeszkadza że jej nie ma bo lubie z niej korzystać, zwłaszcza że teraz chciałem dodać do niej ABBCODE3 ale nie ma gdzie dodawać bo jej nie ma :D
Jeżeli to jednak nie jest wina stylu to mogę założyć osobny wątek żeby tu nie śmiecić?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: we_clearblue 1.0.3

Post autor: jaroslw » 10 grudnia 2011, 16:34

Wejdź w jakiś temat na forum, później w przeglądarce poszukaj podgląd źródła (w niektórych pod skrótem CTRL + O lub CTRL + U).
Psikus pisze:Jeżeli to jednak nie jest wina stylu to mogę założyć osobny wątek żeby tu nie śmiecić?
Pewnie, tak będzie najlepiej.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.3

Post autor: Aviator » 31 grudnia 2011, 19:28

Jakbyś znalazł czas weeb to prosiłbym o pomoc z tą modyfikacją http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=578051
Nie mogę sobie poradzić z edycją w plikach stylu
styles/prosilver/template/search_results.html, ->
styles/prosilver/template/viewforum_body.html,
styles/prosilver/template/viewtopic_body.html

Ja coś tam napociłem tych w plikach search_results.html, viewforum_body.html, viewtopic_body.html



Z góry dzięki
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Aviator » 16 lutego 2012, 00:41

rozwiązane
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Aviator » 20 marca 2012, 20:12

Zainstalowałem sobie tego modzika http://forum.phpbb3-mods.pl/system-reputacji-t1401.html i musiałem go lekko dostosować, jest jedna rzecz której nie mogę rozgryźć, chodzi o stopkę.

Jak jest include pliku overalfooter to tak się rozkracza:
ss2.jpg
(90.82 KiB) Pobrany 5038 razy
I ta stopka lata razem z przewijaniem strony.

Gdy usunę include stopki to wygląda to ok (screen-2), ale raczej wolałbym zeby ta stopka była.
ss1.JPG
(86.19 KiB) Pobrany 5038 razy
Zostawię jeden plik do wglądu odpowiedzialnego za tą stronę na której robiłem screen.
reputation_details.zip
(1.31 KiB) Pobrany 222 razy
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Aviator » 26 marca 2012, 13:39

weeb, żyjesz tam? :P
Mam zainstalować gdzies na testowym tę modyfikacje? Bo u mnie na forum, nie zobaczysz tego na żywo bo usunąłem tą stopkę by się nie rozkraczało
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: jaroslw » 27 marca 2012, 18:15

W reputation_details.html spróbuj przed linią:

Kod: Zaznacz cały

<!-- INCLUDE overall_footer.html -->
dodać:

Kod: Zaznacz cały

<div style="clear: both;"></div>
Powinno pomóc.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Aviator » 27 marca 2012, 18:33

A pewnie że pomogło, dziękuje bardzo :)
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Aviator » 03 kwietnia 2012, 21:47

weeb,
po proszę o pomoc w dostosowaniu tego kodu pod styl, sam już wiele rzeczy rozgryzłem, no ale jednak są jeszcze akcje gdzie polegam :P

Kod: Zaznacz cały

<ul class="topiclist forums">
	<!-- BEGIN newest_topics -->
		<!-- IF newest_topics.NO_TOPICS-->
			<li class="row bg1">
				<dl>
					<dd>{newest_topics.NO_TOPICS}</dd>
				</dl>
			</li>
		<!-- ELSE -->
			<li class="row<!-- IF newest_topics.S_ROW_COUNT is even --> bg1<!-- ELSE --> bg2<!-- ENDIF -->" style="padding: 4px;">
				<dl>
					<dd style="width: 100%;"><!-- IF newest_topics.S_DISPLAY_AVATARS --><!-- IF newest_topics.U_VIEWPROFILE --><a href="{newest_topics.U_VIEWPROFILE}" title="{L_READ_PROFILE}"><!-- ENDIF --><div style="float: left; padding-right: 5px;"><!-- IF newest_topics.SIDEBAR_AVATAR -->{newest_topics.SIDEBAR_AVATAR}<!-- ELSE --><img src="{T_THEME_PATH}/images/no_avatar.gif" width="35px;" height="35px;" alt="" /><!-- ENDIF --></div><!-- ENDIF -->
					<a href="{newest_topics.U_TOPIC}" class="topictitle">{newest_topics.TOPIC_TITLE}</a><br />{L_POST_BY_AUTHOR} {newest_topics.TOPIC_AUTHOR_FULL} <span style="color: darkGray; font-size: 0.8em">({newest_topics.TOPIC_TIME})</span></dd>
				</dl>
			</li>
		<!-- ENDIF -->
	<!-- END newest_topics -->
</ul>
Z góry dzięki. ;)
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Zuberator

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Zuberator » 14 maja 2012, 17:13

Witam.
Proszę o pomoc jak dopasować do stylu we_clearblue mody related_topic i phpBB3 Chat MOD 0.2
Kod related topic: http://wklej.org/id/750520/
Kod Chat MOD: http://wklej.org/id/752757/
Pozdrawiam.

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Aviator » 14 maja 2012, 19:40

Zuberator pisze:Witam.
Proszę o pomoc jak dopasować do stylu we_clearblue mody phpBB3 Chat MOD 0.2
Sprawdź:
http://wklej.org/id/752913/
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Zuberator

Re: we_clearblue 1.0.4

Post autor: Zuberator » 14 maja 2012, 20:40

To tylko jedna ze zmian jakie trzeba w tym kodzie zrobić. Pomaga, ale nie do końca.

Zablokowany