Polskie znaki w cenzurze - pytanie

Jeżeli masz pomysł na jakąś modyfikację bądź poszukujesz jakiegoś moda to zerknij do tego działu.
Gotenks
Posty: 6
Rejestracja: 14 maja 2005, 20:36
Lokalizacja: Gudansuku (WMG)
Kontakt:

Polskie znaki w cenzurze - pytanie

Post autor: Gotenks » 09 listopada 2008, 21:48

Nie wiem, czy to dobry dział, ale lepszego nie znalazłem.

Zamienić to

Kod: Zaznacz cały

$orig_word[] = '#\b(' . str_replace('\*', '\w*?', preg_quote($row['word'], '#')) . ')\b#i';
na to

Kod: Zaznacz cały

$orig_word[] = '#'.str_replace('\*', '\w*?', preg_quote($row['word'], '#')).'#';
I wtedy cenzura zamienia słowa z polskimi znakami na "brzegach". Czyli ogólnie działa.

Moje pytanie - czy to jest w porządku?

Nie znam się na regexpach, więc nie wiem, o co tam chodzi.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Polskie znaki w cenzurze - pytanie

Post autor: daroPL » 10 listopada 2008, 22:57

Możesz więcej napisać o swoim problemie? Wywalenie \b daje istotną różnicę w Twoim wyrażeniu.

Gotenks
Posty: 6
Rejestracja: 14 maja 2005, 20:36
Lokalizacja: Gudansuku (WMG)
Kontakt:

Post autor: Gotenks » 10 listopada 2008, 23:17

Mogę.

Jak wrzucam do cenzury np. "wziąść" -> "wziąć", to go funkcja (obtain_word_list) nie znajduje w postach i słowo pozostaje bez zmian, tj. "wziąść". Z tego powodu, że ostatnią literą jest polska literka (tutaj akurat 3 ostatnie).

Po zastosowaniu tego, co napisałem, cenzura działa jak powinna, podmienia wszystkie słowa jak należy.

Tylko nie wiem, czy ma to jakieś skutki uboczne, stąd moje pytanie.

Zablokowany