Loop Detected

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
Muffi
Posty: 45
Rejestracja: 03 stycznia 2015, 18:27

Loop Detected

Post autor: Muffi » 30 października 2018, 10:09

Cześć wszystkim

Mam prośbę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Od jakiegoś czasu jeden wątek zgłasza mi komunikat

Loop Detected
The server terminated an operation because it encountered an infinite loop.

Za chiny nie wiem jak do tego podejść. Co można w tej kwestii zrobić...?

vader
Moderator
Posty: 715
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Loop Detected

Post autor: vader » 30 października 2018, 11:08

Podrzuć adres tego wątku. Wygląda jak jakieś złe przekierowanie.

Muffi
Posty: 45
Rejestracja: 03 stycznia 2015, 18:27

Re: Loop Detected

Post autor: Muffi » 30 października 2018, 18:20

Hej

Błąd pojawia się wówczas kiedy klikam jakikolwiek załącznik. Wątek ten wcześniej działał poprawnie. Co ciekawe jest on zablokowany i nikt nie dodawał nowych wpisów. Nie reaguje też na przypinanie lub odpinanie. Nie można go usunąć z poziomu administratora itd. Na templatce domyślnej jest to samo. Poniżej zamieszczam link.

demo: https://demo.forum.forexcity.pl/viewtop ... =63&t=1754

Po pojawieniu się błędu trzeba odczekać z dwie minutki i forum znowu wraca.

Awatar użytkownika
lopoto
Posty: 79
Rejestracja: 04 grudnia 2014, 01:26

Re: Loop Detected

Post autor: lopoto » 31 października 2018, 00:16

pewnie masz zly .httacces

w nim szukaj problemu , plus zlej config ciasteczek , ale na bank jest zle przekierowanie w .httacces

vader
Moderator
Posty: 715
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Loop Detected

Post autor: vader » 31 października 2018, 08:02

Wg mnie problemem jest jakiś skrypt z adresu v3q.websync.fm

Po wejściu na forum leci ciągle żądanie w postaci:

Kod: Zaznacz cały

https://v3q.websync.fm/request.ashx?key=ff969c0f-709e-4086-afb3-d2afe1e9665f&token=1540969003280&_29=1540969033249&AspxAutoDetectCookieSupport=1
Dodatkowo po kolei elementy prosilver (pliki) pokazują 508.

Muffi
Posty: 45
Rejestracja: 03 stycznia 2015, 18:27

Re: Loop Detected

Post autor: Muffi » 01 listopada 2018, 17:26

To na pewno nie jest .htacces bo problem dotyczy jednego wątku a nie całego forum. Co do daresu v3q.websync.fm to nie wiem co to jest i jak się do tego odnieść. Dodam że wątek da się usunąć ale tylko za pomocą Tapatalka. Z poziomu forum nie ma na to szans.

vader
Moderator
Posty: 715
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Loop Detected

Post autor: vader » 01 listopada 2018, 19:32

To bardzo dziwne zachowanie. Jako administrator forum powinieneś móc zrobić dosłownie wszystko. Należy się temu przyjrzeć dokładnie.

Generalnie jestem przeciwnikiem tapatalk z powodu jego polityki prywatności i wielu, rażących błędów... polecam go usunąć.

Awatar użytkownika
lopoto
Posty: 79
Rejestracja: 04 grudnia 2014, 01:26

Re: Loop Detected

Post autor: lopoto » 02 listopada 2018, 15:59

dokladnie tapatalk to samo zlo ! i nie potrzebne do niczego .

ODPOWIEDZ