we_universal 2.3.0

Style do phpBB 3.0.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: we_universal 2.2.6

Post autor: jaroslw » 08 lutego 2014, 20:13

Zapomniałem wspomnieć, że trwają już prace nad nową wersją 2.3.0.

Demo: http://inventea.com/phpbb/we_universal

Obrazek

Zmiany względem 2.2.6:
- bazuje na "świeżym" stylu prosilver z phpBB 3.0.12
- wykorzystuje dziedziczenie szablonów
- płynna szerokość szablonu (z możliwością łatwej zmiany do stałej szerokości)
- odświeżony nagłówek
- kod CSS w osobnym pliku we_universal.css
- wszystkie nowe klasy zawierają przestrzeń nazw inventia-
- nagłówek i kategorie/fora w technice Responsive Web Design (RWD)
- utrzymany w stylu flat design
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: jaroslw » 10 lipca 2014, 13:25

Wydałem właśnie stabilną wersję 2.3.0. Względem RC1 zmian jest niewiele:
- zaktualizowane FontAwesome i zepto.js
- ładowanie CSS przed JS
- zmiana ikony YIM

Demo: http://inventea.com/phpbb/we_universal
Pobieranie: https://sourceforge.net/projects/medeis ... sal/2.3.0/
Repozytorium: https://github.com/inventea/we_universal
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

galmok
Posty: 45
Rejestracja: 06 kwietnia 2012, 03:21
Kontakt:

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: galmok » 30 lipca 2014, 13:06

Mam pytanie odnośnie wstawiania swoich bannerów na główną stronę - skoro styl jest responsywny to trzeba jakieś specjalne zabiegi robić żeby taki div z bannerem reklamowym również zmieniał swoją szerokość itp? Chodzi mi o taki poziomy banner. To samo, gdybym chciał wstawić boczny sidebar - jakieś wskazówki?

PS: Styl bardzo fajny :D

galmok
Posty: 45
Rejestracja: 06 kwietnia 2012, 03:21
Kontakt:

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: galmok » 30 lipca 2014, 20:31

Dodatkowo wyświetla mi się info w panelu -

Kod: Zaznacz cały

 	Brak zlokalizowanego zestawu obrazków „pl”
» we_universal

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: jaroslw » 31 lipca 2014, 11:22

Taki blok nie może mieć sztywno ustawionej szerokości. Możesz ustawić dla niego (lub dla zdjęcia) max-width w CSS. Nie ma jednego przepisu, będziesz musiał znaleźć rozwiązanie konkretnie do swoich potrzeb.

Odnośnie sidebara, możesz zmniejszyć szerokość bloku z treścią, ustawić dla niego opływanie z prawej lub lewej strony. Analogicznie dla sidebara ustawisz jakąś szerokość i opływanie (float). Za pomocą CSS Media Queries możesz ustawić zachowanie dla różnych szerokości ekranu np. coś w stylu:

Kod: Zaznacz cały

@media (max-width: 768px) {
	.inventea-content,
	.sidebar {
		width: 100%;
		float: none;
	}
}
To jest tylko luźny przykład pokazujący składnię. Mógłby realizować przeniesienie sidebara nad/pod blok z treścią, przez przywrócenie pełnej szerokości i wyłączenie opływania.

---
W katalogu styles/we_universal/imageset/ skopiuj katalog en/ i zmień mu nazwę na pl/. Mimo, że styl nie wykorzystuje graficznych przycisków, phpBB wymaga katalogu dla aktualnego języka.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

RedGreen
Posty: 21
Rejestracja: 30 października 2014, 19:27
Lokalizacja: Łódź

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: RedGreen » 18 listopada 2014, 10:52

Wczoraj zmieniłem styl forum na we_uniwersal, i mam problem... usunąłem tytuł forum, ale wpisałem tytuł w kodzie, lecz nie pokazuje mi się tytuł w zakładce Rejestracja, gdzie mam to edytować?.

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: Aviator » 18 listopada 2014, 14:06

Co dodałeś i w jakim pliku?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

RedGreen
Posty: 21
Rejestracja: 30 października 2014, 19:27
Lokalizacja: Łódź

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: RedGreen » 18 listopada 2014, 14:11

Dodałem tytuł strony: forum nasza łódź itd. do pliku overall_header.html

RedGreen
Posty: 21
Rejestracja: 30 października 2014, 19:27
Lokalizacja: Łódź

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: RedGreen » 18 listopada 2014, 15:28

Zauważyłem że na FTP nie mam pliku ucp_register.html a to chyba w nim trzeba to zmienić tak?

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: Aviator » 18 listopada 2014, 17:33

Rozumiem że wygląda to tak:
<title>nazwa forum</title> ?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

RedGreen
Posty: 21
Rejestracja: 30 października 2014, 19:27
Lokalizacja: Łódź

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: RedGreen » 18 listopada 2014, 17:36

Aviator pisze:Rozumiem że wygląda to tak:
<title>nazwa forum</title> ?
Tak, dokładnie tak to wygląda

Kod: Zaznacz cały

<title>{SITENAME} FORUM NASZA ŁÓDŹ - FORUM MIASTA ŁODZI - FORUM DYSKUSYJNE O ŁODZI - FORUM O ŁODZI&bull; <!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} &bull; <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} FORUM NASZA ŁÓDŹ - FORUM MIASTA ŁODZI - FORUM DYSKUSYJNE O ŁODZI - FORUM O ŁODZI&bull; <!-- ENDIF -->{PAGE_TITLE}</title>

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: Aviator » 18 listopada 2014, 18:08

Czemu to tak wygląda?
Czemu ma służyć ta zmienna panelu moderatora, tak samo zmienna panela uzytkownika, po co to SITENAME?
Po za tym tytul jest za długi.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

RedGreen
Posty: 21
Rejestracja: 30 października 2014, 19:27
Lokalizacja: Łódź

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: RedGreen » 18 listopada 2014, 18:33

Hmmm to może napisz jak to powinno wyglądać, bo ja nie wiem.

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: Aviator » 19 listopada 2014, 00:24

Kod: Zaznacz cały

<title>nazwa forum</title>
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

RedGreen
Posty: 21
Rejestracja: 30 października 2014, 19:27
Lokalizacja: Łódź

Re: we_universal 2.3.0

Post autor: RedGreen » 19 listopada 2014, 07:24

Tylko? co mam usunąć a co zostawić?

Zablokowany