Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.2.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
rad77
Posty: 382
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: rad77 » 10 października 2017, 17:00

Bo chyba ten przepis jest już nieaktualny :?:
http://www.phpbb.pl/article/zmiana_glownego_logo_forum

Aviator
zespół
Posty: 2078
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: Aviator » 10 października 2017, 21:05

Zależy od stylu.
Nie raz trzeba wszystko inne pozmieniać aby logo pasowało.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

rad77
Posty: 382
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: rad77 » 11 października 2017, 13:59

Kiedyś to było takie proste...
A jak to się robi np. w stylu prosilver :?:

Awatar użytkownika
Lutmark
Posty: 36
Rejestracja: 07 października 2017, 20:18
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: Lutmark » 11 października 2017, 14:03

rad77 pisze:Kiedyś to było takie proste...
A jak to się robi np. w stylu prosilver :?:
Skorzystaj z funkcji przeglądarki jaką jest "zbadaj element" tam masz wsio podane. Spróbuj najpierw sam, jeśli Ci się nie uda to w tedy postaramy się pomóc.

rad77
Posty: 382
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: rad77 » 11 października 2017, 14:05

Próbowałem i skorzystałem z tej funkcji

Awatar użytkownika
Lutmark
Posty: 36
Rejestracja: 07 października 2017, 20:18
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: Lutmark » 11 października 2017, 14:06

rad77 pisze:Próbowałem i skorzystałem z tej funkcji
I co? nie ma nic.

Przygotuj sobie swoje logo wrzucasz swoje logo do katalogu images. Zbadałem element o to ścieżka do logo

.site_logo {
background-image: url("./images/site_logo.gif");
}
Ostatnio zmieniony 11 października 2017, 14:10 przez Lutmark, łącznie zmieniany 1 raz.

rad77
Posty: 382
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: rad77 » 11 października 2017, 14:08

Jest ale wymiary się nie zgadzają.
Nie będzie problemów tylko wtedy gdy wstawię b. małe logo.
Efekt widać tu;
http://reklamafora.pl

Awatar użytkownika
Lutmark
Posty: 36
Rejestracja: 07 października 2017, 20:18
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: Lutmark » 11 października 2017, 14:12

Kod: Zaznacz cały

.site_logo {
	display: block;
	max-width: 100%;
	width: 150px;
	height: 90px;
}
Zmień - width: 150px;
na 500px;

rad77
Posty: 382
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: rad77 » 11 października 2017, 14:15

Jak się nazywa plik który należy edytować :?:

Awatar użytkownika
Lutmark
Posty: 36
Rejestracja: 07 października 2017, 20:18
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: Lutmark » 11 października 2017, 14:19

black/theme/common.css

rad77
Posty: 382
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Jak zmienić logo o innych wymiarach niż domyślne?

Post autor: rad77 » 11 października 2017, 14:25

Działa :mrgreen:
Dziękuję :P


ODPOWIEDZ