Sortables CAPTCHA Plugin

Miejsce, gdzie każdy może udostępnić swoje spolszczenie modyfikacji do phpBB 3.0.x.
Aviator
Administrator
Posty: 2083
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Sortables CAPTCHA Plugin

Post autor: Aviator » 07 maja 2012, 09:32

Nazwa modyfikacji: Sortables CAPTCHA Plugin
Autor: Derky
Opis modyfikacji:Zabezpieczenie antyspamowe, działające na zasadzie przeciągania prawidłowych odpowiedzi za pomocą myszki do danej kolumny.
Wersja modyfikacji: 1.0.3
Wersja phpBB: Modyfikacja testowana na phpBB 3.0.10
Autor tłumaczenia: Psikus
Demo
sortables_captcha_plugin_1_0_3.zip
Sortables CAPTCHA Plugin v.1.0.3[PL]
(160.97 KiB) Pobrany 1097 razy
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

rad77
Posty: 380
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post autor: rad77 » 02 grudnia 2014, 13:29

Czy to działa na 3,0,12 ?
Pojawia mi się takie coś;
Informacje

Nie można wybrać wtyczki, ponieważ jej wymagania nie są spełnione.
Czemu tak ?

Aviator
Administrator
Posty: 2083
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post autor: Aviator » 03 grudnia 2014, 01:35

Sprawdź najnowszą wersje i daj znać czy działa https://www.phpbb.com/customise/db/mod/ ... ha_plugin/
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

rad77
Posty: 380
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post autor: rad77 » 03 grudnia 2014, 10:40

Działa ale tylko na prosilver
Szkoda, że nie na proglass_red

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator
Posty: 196
Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post autor: Zyleta » 03 grudnia 2014, 14:27

Musisz pliki, które kopiowałeś do prosilver, skopiować również do folderu z Twoim stylem, bo inaczej nie będzie miał skąd wziąć odpowiednich "narzędzi", aby coś takiego "ukazać". Ogólnie, jak masz instrukcję, gdzie masz napisane:

Kod: Zaznacz cały

Copy: root/adm/style/captcha_sortables_acp.htmlTo: adm/style/captcha_sortables_acp.html
2.Copy: root/adm/style/captcha_sortables_acp_demo.htmlTo: adm/style/captcha_sortables_acp_demo.html
3.Copy: root/includes/captcha/plugins/phpbb_captcha_sortables_plugin.phpTo: includes/captcha/plugins/phpbb_captcha_sortables_plugin.php
4.Copy: root/language/en/mods/captcha_sortables.phpTo: language/en/mods/captcha_sortables.php
5.Copy: root/styles/prosilver/template/captcha_sortables.htmlTo: styles/prosilver/template/captcha_sortables.html
6.Copy: root/styles/prosilver/template/js/*.*To: styles/prosilver/template/js/*.*
To tam gdzie masz .../styles/prosilver/..., musisz skopiować również do .../styles/Twój_styl/... inaczej nie będzie on widział tych plików (tak mi się wydaje).

Nie powinno być więcej problemów, a działać musi działać ;) Co najwyżej może się niezbyt komponować z tym stylem, którego używasz (np. zbyt jaskrawe, wtapia się w tło itp.), ale działać musi, jak mu to umożliwisz ;)

rad77
Posty: 380
Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post autor: rad77 » 03 grudnia 2014, 20:29

Działa :!:
Dziękuje Wam za pomoc :D

Zablokowany