Sortables CAPTCHA Plugin

Miejsce, gdzie każdy może udostępnić swoje spolszczenie modyfikacji do phpBB 3.0.x.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2061
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Sortables CAPTCHA Plugin

Post07 maja 2012, 09:32

Nazwa modyfikacji: Sortables CAPTCHA Plugin
Autor: Derky
Opis modyfikacji:Zabezpieczenie antyspamowe, działające na zasadzie przeciągania prawidłowych odpowiedzi za pomocą myszki do danej kolumny.
Wersja modyfikacji: 1.0.3
Wersja phpBB: Modyfikacja testowana na phpBB 3.0.10
Autor tłumaczenia: Psikus
Demo
sortables_captcha_plugin_1_0_3.zip
Sortables CAPTCHA Plugin v.1.0.3[PL]
(160.97 KiB) Pobrany 1085 razy
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post02 grudnia 2014, 13:29

Czy to działa na 3,0,12 ?
Pojawia mi się takie coś;
Informacje

Nie można wybrać wtyczki, ponieważ jej wymagania nie są spełnione.


Czemu tak ?
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2061
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post03 grudnia 2014, 01:35

Sprawdź najnowszą wersje i daj znać czy działa https://www.phpbb.com/customise/db/mod/ ... ha_plugin/
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post03 grudnia 2014, 10:40

Działa ale tylko na prosilver
Szkoda, że nie na proglass_red
Offline
Awatar użytkownika

Zyleta

Moderator

  • Posty: 196
  • Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post03 grudnia 2014, 14:27

Musisz pliki, które kopiowałeś do prosilver, skopiować również do folderu z Twoim stylem, bo inaczej nie będzie miał skąd wziąć odpowiednich "narzędzi", aby coś takiego "ukazać". Ogólnie, jak masz instrukcję, gdzie masz napisane:
Kod: Zaznacz cały
Copy: root/adm/style/captcha_sortables_acp.htmlTo: adm/style/captcha_sortables_acp.html
2.Copy: root/adm/style/captcha_sortables_acp_demo.htmlTo: adm/style/captcha_sortables_acp_demo.html
3.Copy: root/includes/captcha/plugins/phpbb_captcha_sortables_plugin.phpTo: includes/captcha/plugins/phpbb_captcha_sortables_plugin.php
4.Copy: root/language/en/mods/captcha_sortables.phpTo: language/en/mods/captcha_sortables.php
5.Copy: root/styles/prosilver/template/captcha_sortables.htmlTo: styles/prosilver/template/captcha_sortables.html
6.Copy: root/styles/prosilver/template/js/*.*To: styles/prosilver/template/js/*.*


To tam gdzie masz .../styles/prosilver/..., musisz skopiować również do .../styles/Twój_styl/... inaczej nie będzie on widział tych plików (tak mi się wydaje).

Nie powinno być więcej problemów, a działać musi działać ;) Co najwyżej może się niezbyt komponować z tym stylem, którego używasz (np. zbyt jaskrawe, wtapia się w tło itp.), ale działać musi, jak mu to umożliwisz ;)
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Sortables CAPTCHA Plugin

Post03 grudnia 2014, 20:29

Działa :!:
Dziękuje Wam za pomoc :D

Wróć do Polskie lokalizacje

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron