Błąd podczas instalacji automoda

Pomoc i dyskusje o narzędziach dostarczanych przez phpBB Group: zautomatyzowanym skrypcie AutoMOD do instalacji modyfikacji, bibliotece UMIL (Unified MOD Install Library), STK (Support Toolkit) oraz phpBB3 QuickInstall.
hawli
Posty: 5
Rejestracja: 18 października 2011, 22:18

Błąd podczas instalacji automoda

Post autor: hawli » 18 października 2011, 22:21

wersja forum 3.0.8.

po wrzuceniu plików na serwer i wejsciu na adres http://www.nazwaforum.pl/install dostaję komunikat

Kod: Zaznacz cały

Warning: main() [function.main]: Unable to access ../common.php in /var/www/sites/****.pl/s/i/*****/install/index.php on line 19

Warning: main(../common.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/***.pl/s/i/****/install/index.php on line 19

Warning: main() [function.include]: Failed opening '../common.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/****.pl/s/i/******/install/index.php on line 19

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /var/www/sites/****.pl/s/i/****/install/index.php on line 20
no i nie wiem co z tym zrobić..

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas instalacji automoda

Post autor: Aviator » 18 października 2011, 22:26

wersja forum 3.0.8.
z aktualizuj forum do najnowszej wersji 3.0.9

Co do błędu to źle skopiowane pliki z katalogu ''root'' oraz ich brak.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

hawli
Posty: 5
Rejestracja: 18 października 2011, 22:18

Re: Błąd podczas instalacji automoda

Post autor: hawli » 18 października 2011, 22:34

źle skopiowane pliki automoda czy forum? bo nie wiem co mialeś na myśli.

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas instalacji automoda

Post autor: Aviator » 18 października 2011, 23:16

Modyfikacji
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

hawli
Posty: 5
Rejestracja: 18 października 2011, 22:18

Re: Błąd podczas instalacji automoda

Post autor: hawli » 19 października 2011, 09:37

ok, poradziłem sobie, dzięki :)

Zablokowany