przekroczenie zasobów konta hostingowego

Tutaj możesz luźno podyskutować o skrypcie phpBB. To forum nie służy do zgłaszania problemów, wykrytych błędów czy pytań odnośnie modyfikacji i stylów.
4transporter
Posty: 42
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: 4transporter » 02 sierpnia 2020, 09:48

Witam, otrzymałem dwukrotnie powiadomienie od dostawcy (wysłane przez automat) o przekroczeniu zasobów konta hostingowego. Poprosiłem o analizę problemu i w odpowiedzi otrzymałem info że :Obciążenie powoduje skrypt lsphp:oruy/domains/mojeforum.pl/public_html/app.php .
Wiem,że strona nie działa poprawnie bo ją aktualizowałem automatem bez wcześniejszego wyłączenia rozszerzeń.
Może ktoś mi podpowiedzieć co to za skrypt ,czy jest potrzebny i czy mogę go wyłączyć ? Obecnie strona jest w wersji 3.3.0

vader
Moderator
Posty: 1162
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: vader » 03 sierpnia 2020, 09:27

Skoro aktualizacja została przeprowadzona źle, to stąd mogą być te problemy. Natomiast app.php to interfejs wszystkich rozszerzeń phpBB (nie da się go usunąć/wyłączyć, ponieważ jest to integralna część phpBB).

4transporter
Posty: 42
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: 4transporter » 11 sierpnia 2020, 21:08

Obecnie ten komunikat dostaję codziennie. Zastanawiam się jak naprawić skutki niepoprawnej aktualizacji.Strona działa normalnie.

vader
Moderator
Posty: 1162
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: vader » 12 sierpnia 2020, 13:38

Problem jest z plikami czy bazą danych? Można spróbować wgrać jeszcze raz pliki phpBB 3.3.1 (lub tej wersji, do której była aktualizacja robiona) i wykonać ponownie aktualizację. Oczywiście przypominam o kopi bazy danych/plików, aby w razie czego szybko odtworzyć forum.

4transporter
Posty: 42
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: 4transporter » 12 sierpnia 2020, 14:37

Z góry przepraszam za głupie pytanie , jak mam sprawdzić czy to błąd bazy danych czy plików ?

vader
Moderator
Posty: 1162
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: vader » 12 sierpnia 2020, 16:05

Jak się zalogujesz do ACP, to od razu powinieneś widzieć czy wersja bazy danych i plików jest inna. Sprawdź pierwszy post z tego linka https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2560111

4transporter
Posty: 42
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: 4transporter » 13 sierpnia 2020, 07:43

Wyłączyłem ręcznie wszystkie rozszerzenia i wszystkie błędy zniknęły. Wykonałem od razu aktualizację do 3.3.1 przez installatron . Niektórych rozszerzeń nie uruchamiam bo zaraz wyskakują błędy.
Dzisiaj dostałem info zupełnie innej treści - zajmuję 102% pamięci. Chętnie wyrzuciłbym wszystko co zbędne , bo są tam kopie poprzednich wersji strony do których już nie wrócę. Nigdy wcześniej nie robiłem takich rzeczy i nie ukrywam że nie wiem co jest faktycznie potrzebne.

vader
Moderator
Posty: 1162
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: vader » 13 sierpnia 2020, 09:37

Zacznij np., od plików kopi bazy danych. Po zalogowaniu ACP > Konserwacja > Przywracania. Być może masz kilka pozycji. Usuń te z dołu, starsze.

Natomiast co do plików forum. Co masz na myśli kopie poprzednich stron? Poprzednich wersji phpBB? Podrzuć zdjęcie folderów forum z ftp. (możesz na pw).

4transporter
Posty: 42
Rejestracja: 11 marca 2018, 22:29
Lokalizacja: września
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: 4transporter » 14 sierpnia 2020, 07:36

W ACP nie mam żadnych kopii bazy danych

vader
Moderator
Posty: 1162
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: przekroczenie zasobów konta hostingowego

Post autor: vader » 15 sierpnia 2020, 14:00

Może masz za dużo załączników? Skoro masz kopie poprzednich wersji, to je usuń.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje o phpBB”