News mod

Modyfikacje do phpBB 3.0.x autorstwa użytkowników. Tutaj możesz zaprezentować swoje prace, także w wersjach deweloperskich.
Regulamin forum
Zakładając temat dla swojego stylu, wymagane jest dodanie go jako załącznik (przez forum) w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
NoVi
Posty: 151
Rejestracja: 16 maja 2005, 14:56
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Re: News mod

Post autor: NoVi » 28 stycznia 2009, 13:05

a ja mam pytanie, zy tylko mnie sie tak obi..

ooz gdy formatuje tekst jakimś bbodeto niestety ale on nie działa.
Daje coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

[b]test[/b]

[size=18]';lkjhgf[/size]


[color=#FFBF00]jhgesdfg[/color]
a wyświetla mi sie na forum coś w stylu:

Kod: Zaznacz cały

	[bd1c]test[/bd1c]

[size=18d1c]';lkjhgf[/sized1c]


[color=#FFBF00d1c]jhgesdfg[/colord1c]
I nie wiem czy to tlyko u mnie ;P

A jak sformatuje tekst w html, to działa poprawnie, tylko ze jak chce potem edytoac, to ąły ten sformatowany kod html znika i musze jeszcze raz.

Licze ze mi pomożecie :)

benusso
Posty: 53
Rejestracja: 01 września 2008, 00:06

Re: News mod

Post autor: benusso » 19 marca 2009, 12:11

Zainstalowałem wszyytsko a NEWS sie nie wyswietla :(
cache wyczyszczone, style odświeżone.

Jakieś propozycje ?

pito
Posty: 184
Rejestracja: 19 kwietnia 2009, 17:36
Lokalizacja: Bartoszyce

Re: News mod

Post autor: pito » 22 kwietnia 2009, 18:18

mateusz pisze:co do wcześniejszego postu:
w pliku index_body.html (w tym fragmencie to dodaje mój mod)
szukasz

Kod: Zaznacz cały

{I_NEWS} 
to wyświetla tytuł newsa i jeśli ma być wyśrodkowany to zamieniasz na kod:

Kod: Zaznacz cały

[center]{I_NEWS}[/center]
a jeśli tekst ma być wyśrodkowany to szukasz:

Kod: Zaznacz cały

{NEWS}
i analogicznie w znaczniki center

Kod: Zaznacz cały

[center]{NEWS}[/center]
rozwiązanie bardzo banalne. dla bardziej zaawansowanych polecam zastosowanie sobie tutaj styli.

no i główna treść tego postu: jest nowa wersja moda. poprawione przede wszystkim sprawy związane z langami. instrukcja co i ja zmienić w pliku.


Niestety, ale ja nie moge wyśrodkować tego.
Prosze sprawdzic pod adresem www.postownia.pl

regoat
Posty: 17
Rejestracja: 02 czerwca 2006, 00:18

Re: News mod

Post autor: regoat » 10 maja 2009, 01:21

witam,

mam problem przy dodawaniu modow w PA, a konkretnie przy doawaniu "Dodawanie newsa" i wyborze Wybierz moduł: Newsy [acp_news], nie mam Newsy [acp_news] na liscie a na serwerze jest. odświeżałem , przeładowywałem - dziwne

ManiakTelefonu
Posty: 52
Rejestracja: 15 stycznia 2009, 18:39

Re: News mod

Post autor: ManiakTelefonu » 02 sierpnia 2009, 11:39

Ja mam takie pytanie. Przy instalacji tego moda modyfikujemy pliki w stylach prosilver i subsilver2. Jak zainstaluję inny styl to mod nie będzie działał?? Co trzeba by było zmienić w plikach żeby zadziałał mod??

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony
Posty: 745
Rejestracja: 30 października 2008, 17:16

Re: News mod

Post autor: huber2t » 02 sierpnia 2009, 13:29

Większość styli jest oparta na stylu prosilver albo subsilver. Dlatego tak jest napisane.

Arekch
Posty: 5
Rejestracja: 10 sierpnia 2009, 01:04

Re: News mod

Post autor: Arekch » 10 sierpnia 2009, 01:08

Witam,

Zainstalowałem sobie tą modyfikacja i kiedy próbuję wejść na stronę główna mojego forum, występuje taki oto błąd:

Kod: Zaznacz cały

SQL ERROR [ mysql4 ]

Table 'master.bb3_news' doesn't exist [1146]

SQL

SELECT title, message, bbcode_uid, bbcode_bitfield FROM bb3_news ORDER BY time DESC

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: index.php
LINE: 109
CALL: dbal_mysql->sql_query()

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: News mod

Post autor: jaroslw » 10 sierpnia 2009, 09:44

Wykonaj zapytania SQL dołączone do modyfikacji.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Arekch
Posty: 5
Rejestracja: 10 sierpnia 2009, 01:04

Re: News mod

Post autor: Arekch » 11 sierpnia 2009, 00:14

we3b pisze:Wykonaj zapytania SQL dołączone do modyfikacji.
Hm... Wykonałem zapytanie do bazy danych, ale jeszcze raz spróbuje. Nie za bardzo orientuje się w te sprawy :)

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: News mod

Post autor: jaroslw » 11 sierpnia 2009, 09:56

Musiałeś wykonać je z domyślnym prefiksem phpbb_. Zamień go w zapytaniu na bb3_.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

kojot76
Posty: 16
Rejestracja: 30 października 2008, 11:21

Re: News mod

Post autor: kojot76 » 26 sierpnia 2009, 09:09

potrzebuję się pozbyć tego moda, jak to zrobic?

Awatar użytkownika
Smuger
Zasłużony
Posty: 359
Rejestracja: 20 czerwca 2008, 19:37
Lokalizacja: phpbb_users

Re: News mod

Post autor: Smuger » 26 sierpnia 2009, 12:13

kojot76 pisze:potrzebuję się pozbyć tego moda, jak to zrobic?
wykonaj wszystkie instrukcje "na odwrót".

qba88
Posty: 5
Rejestracja: 23 listopada 2009, 18:26

Re: News mod

Post autor: qba88 » 01 grudnia 2009, 12:50

Mam pytanie: czy da się zrobić tak, żeby na stronie głównej wyświetlały się np. dwa ostatnio dodane newsy zamiast jednego? Noi nie działa mi bbcode a html tak.
Fajnie by jeszcze było, jakby pisało kiedy dodano newsa, i może jeszcze opcja dodania obrazka do newsa? ;)

ManiakTelefonu
Posty: 52
Rejestracja: 15 stycznia 2009, 18:39

Re: News mod

Post autor: ManiakTelefonu » 23 lipca 2010, 14:14

Mam problem z tym modem(ech...)

Mod jako tako działa tylko jak dam słowo np: w znaczniku to te znaczniki zamienia mi np: na [b31z][b31z]. Tak samo dzieje się z kolorem , kursywą itp.

Jak temu zaradzić?

Nazwa moda: News mod 1.2

Commander
Posty: 69
Rejestracja: 18 kwietnia 2008, 15:40

Re: News mod

Post autor: Commander » 13 lipca 2011, 12:51

zainstalowałem tego moda i działa ale gdy chcę powiększyć czcionkę to zamiast być większa to się kurczy, jak to naprawić ?

da się zrobić aby mod nie był wyświetlany tylko na stronie głównej ?

jak zrobić odstęp pomiędzy ogłoszeniem a forami

Zablokowany