[Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy?

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Lech-u
Posty: 74
Rejestracja: 22 sierpnia 2016, 11:25

[Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy?

Post autor: Lech-u » 13 września 2016, 18:31

Czy istnieje jakiś sposób, żeby sprawdzić jakie mam zainstalowane MODy w wersji 3.0.14?
W PA znalazłem zaledwie kilka, które są w zakładce MOD lub AutoMOD.
A gdzie reszta MODów?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy

Post autor: Aviator » 13 września 2016, 20:57

Nie ma takiej możliwości.
Jeżeli chcesz czyste phpbb 3.0 to uzywasz STK czyścisz baze z modów wgrywasz czyste pliki phpbb 3.0 i na nowo instalujesz mody i wiesz co sie wtedy dzieje na Twojej stronie.


PS.
Jest taka opcja ale tylko dla zaawansowanych użytkowników przeglądasz np. tabele w phpmyadmin i wykluczas te których nie powinno być w czystej wersji forum.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Lech-u
Posty: 74
Rejestracja: 22 sierpnia 2016, 11:25

Re: [Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy

Post autor: Lech-u » 13 września 2016, 21:04

Aviator pisze:Jest taka opcja ale tylko dla zaawansowanych użytkowników przeglądasz np. tabele w phpmyadmin i wykluczas te których nie powinno być w czystej wersji forum.
Czy jest gdzieś lista tabel w czystym phpbb 3.0.14? Żebym miał z czym porównywać to co jest u mnie.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy

Post autor: Aviator » 14 września 2016, 14:44

-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Lech-u
Posty: 74
Rejestracja: 22 sierpnia 2016, 11:25

Re: [Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy

Post autor: Lech-u » 14 września 2016, 14:47

Wow!
Super!
Dziękuję!

Czy mogę zatem uznać, że każda tabela, której nie mam na tej liście to dodatkowy MOD?
Czy każdy MOD ma swoją osobną tabelkę?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy

Post autor: Aviator » 14 września 2016, 14:56

Lech-u pisze:Czy każdy MOD ma swoją osobną tabelkę?
Kurcze, :) nie znam odpowiedzi stu procentowej, nie które mogą dodawać rekordy do istniejących tabel, są też mody które modyfikują tylko kod w pliku.
Jakbyś mi dał dostęp do PA to poniekąd mogę Ci napisać jakie masz mody, na tyle znam panel admina że wiem których rzeczy nie powinno być.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: [Zainstalowane modyfikacje] Jak sprawdzić jakie mam MODy

Post autor: Aviator » 14 września 2016, 15:22

Z tego co zauważyłem w PA.
Zakładka Ogólne: Szybki dostęp
Modyfikacja: Usuwanie ostrzeżeń
Zakładka Ogólne: Konfiguracja forum
Modyfikacja: Własny tytuł ustawienia
Z widoku forum co widzę, a nie widze tego w PA nie wiem może dałes mi konto gdzie nie do wszystkiego mam dostęp bo nie wiedze np. Zarządzaniem ogłoszeń, chyba że jest to tylko kod dodany w pliku stylu.
Kolejna modyfikacja którą widze na forum to :
Kto tu był?
Czat

Oczywiście jeszcze te mody które sa w zakładce Mody.
Jeżeli chcesz to wstaw do postu kopie swoich tabel to miarę moich możliwości powiem Ci co to za mody.

PS.
Musisz mi dać Pełnego Admina bo tak to nic z tego nie będzie skoro nie mam pełnego dostępu.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Zablokowany