Błąd podczas edytowania reklam na forum

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post27 kwietnia 2016, 18:36

Błąd ten wygląda tak;
Kod: Zaznacz cały
Forbidden

You don't have permission to access /adm/index.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Co mam robić :?:
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2063
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post27 kwietnia 2016, 20:43

Sprawdzałeś uprawnienia tego katalogu i pliku czy są dobrze ustawione?
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post28 kwietnia 2016, 11:05

Nie sprawdzałem.
Dobrze czyli jak :?:
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2063
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post28 kwietnia 2016, 13:00

-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post28 kwietnia 2016, 19:50

chmod dla pliku adm/index.php to ma być 666 :?:
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2063
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post28 kwietnia 2016, 20:14

Ustaw na chwile 777 dla folderu i pliku wyczyść cache i zobacz czy w ogóle to coś da.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post28 kwietnia 2016, 21:01

Ja używam FileZilla do FTP.
Ustawiłem chmod 777 dla folderu adm.
Wyczyściłem cache poprzez Panel Administracyjny
Style - Szablony - Odśwież
Style - Motywy - Odśwież
Style - Zestawy obrazków - Odśwież
Ale dalej to samo
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post29 kwietnia 2016, 09:32

Wyczyściłem cache także poprzez;
Synchronizacja i resetowanie statystyk - Wyczyść bufor
Dalej to samo
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2063
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post30 kwietnia 2016, 19:20

rad77 pisze:Błąd ten wygląda tak;
Kod: Zaznacz cały
Forbidden

You don't have permission to access /adm/index.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Co mam robić :?:

Może od początku.
Jaka wersja forum i kiedy pojawia się w/w błąd i o jakie reklamy chodzi.
Od kiedy błąd zaczął występować jakieś nowe zmiany wprowadzone itp.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post30 kwietnia 2016, 19:46

Wersja forum; phpBB 3.0.12
Błąd pojawia się wtedy gdy chcę manipulować reklamami za pomocą moda;
Kod: Zaznacz cały
Advertisement Management

czyli np. gdy chcę wstawić jakieś reklamy w określone miejsce.
Nowych zmian nie było.
Wcześniej nie było z tym problemów.
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2063
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post30 kwietnia 2016, 19:59

A może dodajesz jakieś niedozwolone znaki w kodzie reklamy które Twój host blokuje ze względu bezpieczeństwa.
Sprawdź na jakimś zwykłym tekście bez żadnych kodów HTML itp. czy uda się wysłać reklame.

Zobacz też czy to coś zmieni jak dodasz do swojego pliku .htacces:
Kod: Zaznacz cały
# Turn off mod_security filtering.
<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
</IfModule>
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post30 kwietnia 2016, 20:14

To nie chodzi o jakieś niedozwolone znaki dlatego bo jak np. chce wyłączyć reklamę która już się wyświetla to mam ten błąd.
Ale rzeczywiście dodało mi bez problemu "reklamę" która zawierała tylko kilka liter.
Wstawiłem to do pliku .htacces
Dalej to samo.
Offline

Aviator

zespół

  • Posty: 2063
  • Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
  • Lokalizacja: ZS

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post30 kwietnia 2016, 20:21

W takim razie musisz zwrócić się do hostingu i wysłać im kody tych reklam oraz błąd jaki się pojawia.

Możliwe że niedawno wprowadzili jakieś zabezpieczenie i przy wysłaniu zapytania czy w tej już istniejącej czy też nowej reklamie ich system zabezpieczeń wylapuje to i stąd błąd z brakiem dostępu do funkcji.

PS.
spróbuj w tej istniejącej reklamie przeprowadzić edycję usuń kod dodaj zwykły tekst wyślij i dopiero wyłącz reklamę.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-
Offline

rad77

  • Posty: 373
  • Rejestracja: 15 września 2008, 21:27
  • Lokalizacja: Mielec

Re: Błąd podczas edytowania reklam na forum

Post01 maja 2016, 09:42

Okazało się, że problem był po stronie serwera.
Sprawa jest już załatwiona.
Dziękuję Ci za pomoc.

Wróć do Pomoc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość